Ο στόπερ των φιλοξενουμένων Νίκος Βασιλείου χάλασε νωρίς χθες στο παγωμένο «Γ. Καραϊσκάκης» το σόου του Μάρκο Πάντελιτς (τον έθεσε νοκ άουτ με αντιαθλητικό μαρκάρισμα στο 56′). Ο Σέρβος σημείωσε δύο γκολ, έφθασε συνολικά τα 13 και είναι ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρολεύκων σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε χωρίς σέντερ φορ και τη θέση κάλυψε στη συνέχεια της συνάντησης ο Φουστέρ. Η ομάδα του Λύσανδρου Γεωργαμλή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο. Οι βεντέτες του Ολυμπιακού Γέστε, Ιμπαγάσα (πήρε τη θέση του τραυματία Πάντελιτς), Μακούν (μπήκε αλλαγή στο 66′) δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Ξεχώρισαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους: Χαβίτο, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Αμπτούν.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε την πρόκριση στο α’ ημίχρονο. Οι Ερυθρόλευκοι, χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, έκλεισαν τον Θρασύβουλο στην περιοχή του και σημείωσαν δύο γκολ με τους Πάντελιτς, Φουστέρ. Ο συνήθης ύποπτος Μάρκο Πάντελιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 10′: σε παράλληλη σέντρα του Αμπτούν, ο σέρβος φορ με σουτ έκανε το 1-0. Στο 21′ ήταν η σειρά του Φουστέρ για να χριστεί σκόρερ. Ο Αμπτούν γύρισε στον Πάντελιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ, και ο Φουστέρ που ακολουθούσε τη φάση έπιασε σουτ. Η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Παγώνη και κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι (2-0).

Στο β’ ημίχρονο ο Πάντελιτς έβαλε τη σφραγίδα του πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ στο 56′ (με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, ύστερα από πάσα του Μοντέστο), όμως ένα λεπτό αργότερα ο Βασιλείου έστειλε τον σκόρερ του Ολυμπιακού με αντιαθλητικό μαρκάρισμα εκτός αγώνα. Στο τέλος του ματς ο Βασιλείου ζήτησε συγγνώμη από τον Πάντελιτς.

Εύκολο ήταν το έργο του διαιτητή Κομίνη (Θεσπρωτίας). Κίτρινη κάρτα: Μόνχε, Φουστέρ, Καλαμιώτης, Παγώνης, Ζουμπουλάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Xαβίτο, Παπαδόπουλος (74′ Βαλεριάνος), Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μοντέστο (66′ Μακούν), Γέστε, Αμπτούν, Φουστέρ, Μόνχε, Πάντελιτς (59′ λ.τρ. Ιμπαγάσα).

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Σύρος, Βασιλείου (62′ Νικολάου), Παγώνης, Σκόνδρας, Ροκάστλ (77′ Βλάχος), Ζουμπουλάκης, Ψιάνος, Σταμπολζίεφ (46′ Βαγγέλης), Ντακόλ.

– Κόπηκαν 6.818 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 43.501 ευρώ.