Με τις απόψεις του Θανόπουλου ασχολήθηκαν ο υποψήφιος αγοραστής Βασίλης Ξενιάδης και οι νομικοί σύμβουλοί του.
Αργά χθες το απόγευμα η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση παίρνοντας θέση σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Θανόπουλος, ο άνθρωπος που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην εκταμίευση του δανείου των 9 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το χρέος προς την αγγλική εταιρεία αναφέρεται στον ισολογισμό και ότι πρέπει να λυθεί το θέμα ταυτόχρονα με την είσοδο κάποιου επενδυτή, ενώ κάνει αναφορά στα όσα είπαν οι δικηγόροι του Βασίλη Ξενιάδη σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα «Goal» τονίζοντας ότι, αν υποστηρίζουν πως οι μέτοχοι πάνε να βγάλουν χρήματα από τον νέο επενδυτή, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Είναι πάντως φανερό ότι υπάρχει κοινή πλεύση της Μόργκαν Στάνλεϊ και της διοίκησης της ΑΕΚ, η οποία ξεκαθαρίζει ότι η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στον κ. Νοτιά και στους Supporters, με την αγγλική τράπεζα να διατηρεί ορισμένα δικαιώματα που θα εκλείψουν με την αποπληρωμή της οφειλής.
Φυσικά το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά ξεκαθαρίζουν πως οι Αγγλοι δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο σε κανέναν σοβαρό επενδυτή, αλλά το θέμα είναι ποιος θα είναι αυτός.
ΕΠΙΜΕΝΕΙ...
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Βασίλη Ξενιάδη φαίνεται ότι η περίπτωσή του δεν πρόκειται να προχωρήσει, παρότι ο ίδιος επιμένει πως το deal προχωρεί κανονικά. Το ερώτημα που απασχολεί τους φίλους της ομάδας είναι το πώς θα προχωρήσει η ΠΑΕ, αφού σύντομα θα κληθεί από την UEFA να απολογηθεί για τις οφειλές της, ώστε να μπορέσει να πάρει αδειοδότηση, αν πρώτα δεν υπάρξει κάποια νέα αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές της.
Οι πληροφορίες της «ΟΜΑΔΑΣ» λένε ότι ο Σταύρος Αδαμίδης παλεύει εδώ και αρκετό καιρό την υπόθεση με κάποιον άραβα επενδυτή (όχι αυτόν που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος, τον οποίο πιέζει να δώσει απάντηση) και ότι έως το τέλος της εβδομάδας περιμένουν επίσημη απάντησή του, ίσως και κατάθεση επίσημης πρότασης. Λέγεται μάλιστα ότι αυτός ο Αραβας είναι μέλος βασιλικής οικογένειας μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς.
Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, αυτή που ανέφερε ο Χάρης Οικονομόπουλος, να στραφεί η διοίκηση στους μετόχους και να ζητήσει δάνειο με εγγύηση τα χρήματα που θα πάρει από την υπόθεση Ψωμιάδη. Αυτή όμως η περίπτωση έχει δύο μειονεκτήματα: το πρώτο είναι ότι κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα τελειώσει η δικαστική διαμάχη και το δεύτερο, και κυριότερο, ότι οι παλαιοί μέτοχοι δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από