Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2011, η μείωση των καταθέσεων έφτασε τα 15,7 δισ. ευρώ. Η φυγή κεφαλαίων αποδίδεται στην πολιτική κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα, στην υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας από την τρόικα για το 2012-2013, αλλά ακόμη και για το διάστημα 2016-2030, καθώς και στην καθυστέρηση για την καταβολή της 6ηςε δόσης.

Η δόση καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 αντί για το Σεπτέμβριο του 2011, υποχρεώνοντας το ελληνικό δημόσιο να αποσύρει όλες τις καταθέσεις του από τις  ελληνικές τράπεζες για να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε εκροή ιδιωτικών καταθέσεων ύψους 15,7 δισ. ευρώ περιορίζοντας αναλόγως τις δυνατότητες χρηματοδότησης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank, η συνεπαγόμενη χειροτέρευση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος στη χώρα, λόγω των ανωτέρω πρακτικών, επανέφεραν την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα σε ταχεία πτώση στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, από τη σαφή ανάκαμψη που είχε σημειωθεί σε  πολλούς τομείς του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του 2011. 

Δείτε εδώ τα οικονομικά δελτία της Alpha Bank.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από