Δεν είναι άλλο από το οικονομικό, που απειλεί τις περισσότερες ΚΑΕ! Το Μαρούσι κρέμεται από μια κλωστή, το Περιστέρι – σύμφωνα με τις περιγραφές του Πεδουλάκη – δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση, ο ΠΑΟΚ μετά τον Γκορί κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τον Ράιτ, ο Αρης ζήτησε από τον δήμο της Θεσσαλονίκης να αναλάβει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για τα ταξίδια στο Eurocup. Πλέον ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ορατός καθώς ο ΟΠΑΠ, που με τη χορηγία του προσφέρει τη σοβαρότερη πηγή εσόδων εκ των μοναδικών δύο, μπλόκαρε τη δόση και οι ομάδες απειλούνται με οικονομική ασφυξία!

Στις περισσότερες ΚΑΕ προσπαθούν από μέρες να πείσουν τους παίκτες ότι σύντομα θα δουν το χρώμα του χρήματος, αλλά είναι φανερό ότι σε πολλές περιπτώσεις δοκιμάζονται τα όρια της υπομονής. Αιτία της απόφασης του ΟΠΑΠ είναι το γεγονός ότι όροι της σύμβασης του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ πλήττουν βαριά τον Οργανισμό (π.χ. απαγορεύει τη μετάδοση αγώνων από την ΟΠΑΠ TV).

Υστερα από διαπραγματεύσεις ο ΕΣΑΚΕ υποχρεώθηκε να δεχθεί την τροποποίηση της σύμβασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που έγινε με τη μεσολάβηση της εταιρείας μάρκετινγκ ΤΑΥ και στην κρίσιμη, για την (καθυστερημένη) έναρξη του πρωταθλήματος, γενική συνέλευση της 20ής Οκτωβρίου παρουσιάστηκε ως σωτήρια γιατί ήταν διάρκειας 2+1 ετών! Εδώ και λίγες μέρες έγινε μονοετής, ενώ η ΕΡΤ έστειλε στον ΟΠΑΠ επιστολή με προτάσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην κινδυνέψει η τριετής σύμβαση του ΕΣΑΚΕ με τον Οργανισμό, που είναι… φιάλη οξυγόνου για το πρωτάθλημα.

Εν αναμονή της απάντησης του ΟΠΑΠ, οι ομάδες παίζουν με τον χρόνο για τη βιωσιμότητά τους – αγωνιστικά παίζουν σήμερα για τη 13η αγωνιστική. Σημαντικά παιχνίδια είναι το ντέρμπι κορυφής στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός υποδέχεται τον ισόβαθμό του Παναθηναϊκό, αλλά και το ντέρμπι ουραγών στη Γλυφάδα, όπου ο Ικαρος αντιμετωπίζει το Μαρούσι! Ο Ικαρος με νίκη θα αποκτήσει προβάδισμα έναντι του Αμαρουσίου και αυτό δεν αποκλείεται αγωνιστικά να επηρεάσει πολλές ομάδες. Δεδομένου ότι λόγω της συμμετοχής 13 ομάδων υποβιβάζεται μόνο μία, το Μαρούσι θα βρεθεί με το ένα πόδι στην Α2 και πιθανό να ακολουθήσουν σε κάποιες ομάδες αντικαταστάσεις ξένων παικτών με πιο φθηνούς!

Το πρόγραμμα: Κολοσσός – Παναθηναϊκός (16.00, ΝΕΤ), Πανιώνιος – Καβάλα (Νέα Σμύρνη, 16.00), ΚΑΟΔ – ΑΓΟΡ (16.00), Ικαρος – Μαρούσι (Γλυφάδα, 17.00), Ολυμπιακός – Ηλυσιακός (ΣΕΦ, 17.00), Αρης – Περιστέρι (Αλεξάνδρειο, 18.00, ΕΤ3). Ρεπό: ΠΑΟΚ.