Η Λίβερπουλ άρχισε το ματς με περισσότερη διάθεση και κυριάρχησε στα πρώτα 15′. Στο διάστημα αυτό, όχι μόνο σκόραρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Χαρτ, πραγματοποίησε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ των Κάρολ, Τζέραρντ και Ντάουνινγκ.

Η Λίβερπουλ, σκόραρε στο 13′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο αρχηγός της, Στίβεν Τζέραρντ. Ο διαιτητής Νιλ Μέησον, το καταλόγησε σε ανατροπή του Αγκερ από τον Σάβιτς.

Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους, ήταν η σειρά του Ρέϊνα να επέμβει αποτελεσματικά σε σουτ του Νασρι 43′ ), ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μίλνερ από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο β’ μέρος, η Σίτι πίεσε περισσότερο και είχε δύο καλές φάσεις στα πρώτα 15′ με τους Αγκουέρο (σούταρε άουτ, ενώ είχε περάσει και τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ) ) και Ρίτσαρτς (ο Ρέινα απέκρουσε την κεφαλιά). Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στο 90′ για να κάνει άλλη φάση για γκολ. Ο Αγκουέρο με κεφαλιά (από σέντρα του Νασρί) έστειλε τη μπάλα άουτ. Ηταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα της Σίτι σε τέσσερις ημέρες, μετά τον αποκλεισμό της στο κύπελλο από τη Γιουνάιτεντ.

Θυμίζουμε ότι στον άλλο πρώτο ημιτελικό, η Κρύσταλ Πάλας νίκησε 1-0 την Κάρντιφ.

Μάντσεστερ Σιτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Σάβιτς, Λέσκοτ, Κλισί, Μπάρι, Ντε Γιονγκ (72’ Κολάροφ), Α.Τζόνσον (66’ Τζέκο), Μίλνερ, Μπαλοτέλι (39’ Νασρί), Αγουέρο

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Κέλι, Ντάουνινγκ (59’ Ενρίκε), Τζέραρντ, Σπίρινγκ (23’ Άνταμ), Χέντερσον, Μπέλαμι (80’ Κάραγκερ), Κάρολ