Να γίνει επιτέλους κράτος
Η χώρα (που ξανακαταλάβαμε ότι παραμένει η παλιά Ψωροκώσταινα) για να επιζήσει και να πάει μπροστά χρειάζεται «κατάργηση της πολυνομίας» (όλα τα παραθυράκια), εφαρμογή των νόμων, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, στα πρότυπα άλλων χωρών, π.χ. της Αυστραλίας, του Βελγίου κ.λπ. Οσο κρατάει η κρίση, πρέπει να μπει πλαφόν στους μισθούς και στις συντάξεις - επίσης, να παίρνει κανείς μόνο μία σύνταξη, όχι δύο και τρεις. Επίσης, είναι απαράδεκτο γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καταστηματάρχες να δηλώνουν εισόδημα λιγότερο από τον παππού στο χωριό. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα θέματα θα τους ξανακάνουν κόμμα που ακούει τα προβλήματα του λαού. Και μόνο αν τα αντιμετωπίσουν ριζικά, και απλά, θα γίνει κράτος η Ψωροκώσταινα.
Σωτήρης Καράς

Αδιέξοδα

Το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε και η ΝΔ ούτε μπορούσαν ούτε σήμερα έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να φτιάξουν την Ελλάδα. Υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα που τους ανεβάζουν και τους κρατούν στην εξουσία για να επιβάλλουν στον λαό τα μέτρα τους. Είτε πρωθυπουργός είναι ο λαοπλάνος (μακαρίτης πια) Ανδρέας Παπανδρέου, είτε ο υιός του ο Γιωργάκης, είτε ο Καραμανλής (για καλύτερο τον είχα), δεν αλλάζει τίποτα δυστυχώς. Το κομματικό σύστημα της Ελλάδας είναι χρεοκοπημένο. Και δυστυχώς, με γενικολογίες, όπως των περισσοτέρων που γράφουν στην έρευνα για το ΠΑΣΟΚ, πάλι τα ίδια αδιέξοδα αναπαράγονται.
Χριστίνα Σεμιτέλου, συνταξιούχος
Οι ευθύνες της ΝΔ
Ωστε λοιπόν δεν έφταιξε η ΝΔ για την κατάσταση της χώρας. Ωστε τα χρόνια του Κώστα Καραμανλή στη διακυβέρνηση δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο - και ο αποδιοπομπαίος τράγος έχει βρεθεί, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, και πρέπει να φορτώσουμε τα πάντα σε αυτόν. Και όμως επί διακυβέρνησης Καραμανλή το χρέος διπλασιάστηκε. Ο Παπανδρέου έκλεισε πολλές τρύπες - αλλά πόσες να κλείσουν σε ένα κράτος-καταβόθρα; Πάντως, κάποια στιγμή η ιστορία θα κρίνει τελεσίδικα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το καθοριστικό πρόσωπο που έσωσε την Ελλάδα. Αν σωθεί, αν δηλαδή δεν παραδοθεί στα χέρια του αδηφάγου δεξιού πελατειακού κράτους.
Σήφης Παπαδάκης, Ηράκλειο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από