Αυξάνεται ο κατάλογος των δυνάμει υποψήφιων προέδρων καθώς οι τελευταίες πληροφορίες εμφανίζουν και τον πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν και εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Μία τέτοια προοπτική, λένε συνεργάτες του, ωριμάζει στις σκέψεις του βουλευτή Θεσσαλονίκης εδώ και δύο μήνες, ωστόσο οι αποφάσεις του θα εξαρτηθούν από τις οριστικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εκ παραλλήλου και ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ όπως είπε στα «ΝΕΑ» και αύριο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του προτάσσοντας όπως λέει την πολιτική απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό.

Με την ιδέα της καθόδου ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει υπό προϋποθέσεις και ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης «για να εκπροσωπηθεί και η περιφέρεια». Μαζί με άλλους 10-15 βουλευτές ενδεχομένως θα καταθέσει την Πέμπτη κείμενο -παρέμβαση για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

n Σημειώνεται ότι όσον αφορά την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος απαιτούνται 100 υπογραφές από τα 350 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.