Στις 17 Μαΐου 2006 στο δικηγορικό γραφείο Μαρίνου και Παναγιώτη Μπερνίτσα καταρτίστηκε η σύμβαση ενεχυρίασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ με τους Νικολαΐδη, Κανελλόπουλο, Κούλη, Γκούμα, Παππά, Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο. Με τη σύμβαση αυτή η ΠΑΕ εκταμίευε από τη Μόργκαν Στάνλεϊ ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκατ. ευρώ. Ορίστηκε 15μηνη περίοδος χάριτος αποπληρωμής των δόσεων και έτσι η πρώτη δόση ήταν για τις 3/9/2007.

Στο σύνολο ήταν 14 δόσεις των 250.000 ευρώ με τρίμηνη διαφορά η καθεμία και η 15η και τελευταία στις 31 Μαρτίου 2011 ήταν ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή το κεφάλαιο που οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι περίπου 5,5 εκατ. ευρώ και με τους τόκους το χρέος φτάνει περίπου στα 7 με 7,5 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της ΑΕΚ είναι ενεχυριασμένες στη Μόργκαν Στάνλεϊ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νάσου Θανόπουλου το ποσοστό αυτών των μετοχών είναι όσο ακριβώς είχε υποθηκευτεί τότε, δηλαδή 86,36 %, για το οποίο αν ήθελε η αγγλική τράπεζα θα μπορούσε να μιλήσει με υποψήφιους αγοραστές και να πουλήσει την ΠΑΕ, αλλά δεν το επιθυμεί και αφήνει τη διοίκηση της εταιρείας να το κάνει.