Στις 17 Μαΐου 2006 στο δικηγορικό γραφείο Μαρίνου και Παναγιώτη Μπερνίτσα καταρτίστηκε η σύμβαση ενεχυρίασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ με τους Νικολαΐδη, Κανελλόπουλο, Κούλη, Γκούμα, Παππά, Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο. Με τη σύμβαση αυτή η ΠΑΕ εκταμίευε από τη Μόργκαν Στάνλεϊ ομολογιακό δάνειο ύψους 9 εκατ. ευρώ. Ορίστηκε 15μηνη περίοδος χάριτος αποπληρωμής των δόσεων και έτσι η πρώτη δόση ήταν για τις 3/9/2007.
Στο σύνολο ήταν 14 δόσεις των 250.000 ευρώ με τρίμηνη διαφορά η καθεμία και η 15η και τελευταία στις 31 Μαρτίου 2011 ήταν ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή το κεφάλαιο που οφείλει η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι περίπου 5,5 εκατ. ευρώ και με τους τόκους το χρέος φτάνει περίπου στα 7 με 7,5 εκατ. ευρώ.
Οι μετοχές της ΑΕΚ είναι ενεχυριασμένες στη Μόργκαν Στάνλεϊ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νάσου Θανόπουλου το ποσοστό αυτών των μετοχών είναι όσο ακριβώς είχε υποθηκευτεί τότε, δηλαδή 86,36 %, για το οποίο αν ήθελε η αγγλική τράπεζα θα μπορούσε να μιλήσει με υποψήφιους αγοραστές και να πουλήσει την ΠΑΕ, αλλά δεν το επιθυμεί και αφήνει τη διοίκηση της εταιρείας να το κάνει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από