Εντολή να διερευνηθεί αν ο Κίμων Κουλούρης διέπραξε το αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχής στο επεισόδιο με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Η εισαγγελική λειτουργός, ύστερα από σχετική αναφορά εκπροσώπων της ομάδας ΔΙΑΣ, ζήτησε να ερευνηθεί αν ο κ. Κουλούρης εκτός από την παραβίαση των κόκκινων σηματοδοτών έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις όπως αντίσταση κατά της Αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παρακώλυση συγκοινωνιών.
Επιπλέον, η κ. Ράικου ζητά να ερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες όλων των αστυνομικών που ενεπλάκησαν ώστε να διαπιστωθεί αν από την πλευρά τους ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Και αυτό γιατί το αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχής είναι και αυτόφωρο και αυτεπαγγέλτως διωκόμενο. Ετσι, αν ο πρώην βουλευτής έχει τελέσει τη συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη, θα πρέπει να ερευνηθεί γιατί οι προανακριτικοί υπάλληλοι δεν τον συνέλαβαν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δέχθηκε το πρωί στο γραφείο του τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και τους συνεχάρη στέλνοντας το μήνυμα ότι «ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από