Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «κατά τη διετία που προηγήθηκε, προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία της χώρας, σχετικά με τα μισθολογικά προβλήματα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Οι καθηγητές και ερευνητές παραθέτουν αναλυτικά σχεδιαγράμματα της οικονομικής τους κατάστασης των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι οι μεταβολές των συνολικών δαπανών για μισθοδοσία, λόγω Μνημονίου, κατά την περίοδο 2009- 2010 είναι:

Βουλευτές -9,0%, Δικαστικοί -25,5%,  Διπλωματικοί -16,1%, μέλη ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και

Ερευνητές -11,7%, Γιατροί του ΕΣΥ -8,1% και Ένστολοι  -11,0%. 

«Όμως, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας για την κατηγορία των μελών διδακτικού επιστημονικού προσωπικού ΤΕΙ, ερευνητών κλπ, είναι οι μόνες, που είναι χαμηλότερες, ακόμα και από τα επίπεδα του 2006.

»Αυτό συνέβη, επειδή η κατηγορία αυτή είναι η μόνη μεταξύ των κρατικών λειτουργών, στην οποία δεν δόθηκαν, την περίοδο 2008-9, αυξήσεις, ενώ σε άλλες κατηγορίες οι αυξήσεις στους βασικούς μισθούς προσεγγίζουν το 100%. 

»Επιπροσθέτως, κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκε σημαντική αύξηση του ακαδημαϊκού προσωπικού των ΑΕΙ και των ερευνητών», αναφέρεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από