Σπασμένες τζαμαρίες που έπεφταν με δύναμη στο πεζοδρόμιο, μαυρισμένοι τοίχοι, καπνοί και καταστροφή ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες το βράδυ το επταώροφο κτίριο της οδού Πατησίων όπου στεγαζόταν το ιστορικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς». Η μεγάλη φωτιά στο υπό ανακαίνιση κτίριο ξέσπασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Ξεκίνησε από το ισόγειο του κτιρίου, αλλά λόγω των υλικών, όπως ξύλινες κουπαστές, εξαπλώθηκε παντού και σε κάθε όροφο δημιουργήθηκαν εστίες. Για αρκετή ώρα φλόγες είχαν τυλίξει το ιστορικό ξενοδοχείο, ενώ λόγω των καπνών που έκαναν την ατμόσφαιρα ασφυκτική εκκενώθηκε διπλανό κτίριο.
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 9 οχήματα και 27 πυροσβέστες, έσπευσε στο σημείο και λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο. Στο κτίριο, όπως καταγγέλλουν περίοικοι και καταστηματάρχες, βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες, άστεγοι και χρήστες ναρκωτικών. Η φωτιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεκίνησε από την πλευρά της οδού Μάρνη, όπου άγνωστοι είχαν παραβιάσει τη λαμαρίνα της πρόσοψης. Το πιθανότερο, να ήταν χρήστες ή άστεγοι που άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ