Ούτε ο ίδιος ο Ανταμ Οπελ δεν θα μπορούσε να φανταστεί το 1862 ότι από κατασκευαστής ραπτομηχανών (στο Russelsheim της Γερμανίας) θα δημιουργούσε μέσα σε λίγες δεκαετίες μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.
Το 1886 κατασκεύασε το Velociped, το πρώτο ποδήλατό του, που έκανε μεγάλη επιτυχία. Η ιστορία της Opel όμως στον χώρο του αυτοκινήτου αρχίζει το 1899.
To 1902 παρουσίασε το πατενταρισμένο Lutzmann με κινητήρα 12 ίππων. Το 1906 περισσότερα από 1.000 τέτοια οχήματα είχαν περάσει από τη γραμμή παραγωγής.
Μέχρι το 1914, η Opel είχε ξεπεράσει όλους τους ανταγωνιστές της. Εως τις αρχές του 1910 η εταιρεία καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές προσιτών οχημάτων.
To 1962 - που συνέπεσε με τα 100 χρόνια της Opel - άνοιξε το δεύτερο εργοστάσιό της, το οποίο ανέλαβε την παραγωγή του εμπορικά επιτυχημένου Kadett.
Ανάμεσα στα θρυλικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία ήταν το Commodore, το Manta και το GT.
Το 1971, η Opel παρήγαγε το πρώτο ηλεκτρικό όχημά της, το ένα και μοναδικό GT με μπαταρία, το οποίο έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας αγγίζοντας τα 188 χλμ./ώρα.
Σήμερα, η Opel πουλάει τα αυτοκίνητά της σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ διαθέτει εργοστάσια και κέντρα μηχανολογίας σε έξι ευρωπαϊκά κράτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από