Μεγάλη η ευκολία. Εύκολη η κρίση και επίκριση. Αδιακρίτως. Δίχως σκέψη - ίσως και με ογκώδη άγνοια - των συνεπειών. Ανεύθυνα. Κι ανέξοδα.
Πόσο εύκολο είναι να βγαίνεις και να λες κατόπιν εορτής, ή μάλλον κατόπιν κλοπής, υπουργός πράγμα, ότι «οι κανόνες ασφαλείας και φύλαξης της Πινακοθήκης είναι ανύπαρκτοι». Δίχως να σκεφτείς τη ζημιά που κάνεις, στη φούρια σου να κάνεις τον υπεράνω. Δίχως να συλλογιστείς ότι μπορεί να δίνεις άλλοθι στους ξένους - που εύκολο το έχουν να δεχθούν πως ισχύουν τα χειρότερα για την Ελλάδα και τους Ελληνες - να μη στέλνουν έργα τέχνης, φερ' ειπείν, στα μέρη μας. Ή ότι τους δίνεις λαβές να μας ψέξουν ολοσούμπουρδα. Οπως γινόταν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύκολα κι ανέξοδα.
Ασε τους άλλους, τους επαΐοντες δήθεν «του χώρου», που βρήκαν ευκαιρία να χύσουν φαρμάκι - διακαναλικώς - για ό,τι έχουν απωθημένο και κρατημένο μέσα τους από τα παλιά. Και «μμμμ, δεν έπρεπε να εκθέσουν τα πολύτιμα έργα στο μπροστινό μέρος» (τι κι αν δεν μπήκαν οι κλέφτες από μπροστά, αλλά από το πλάι!) και «μμμμ, δεν ξέρουν να τα φυλάνε» και άλλα ξινά. Με εμφανή συμπτώματα οξείας ξερολίασης.
Ελεος. Η κτηνώδης άγνοια και η φλεγμονώδης συμπλεγματίτιδα είναι επικίνδυνες. Για όλους!
Φοίβη
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από