Ο Παναθηναϊκός και εναντίον της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ προβλημάτισε ενώ απειλήθηκε με ισοφάριση. Αν συνεχίσει έτσι και δεν ξυπνήσει από τον λήθαργο, το πρωτάθλημα θα πετάξει!

Λίγες μέρες μετά την απώλεια δύο βαθμών στο Αγρίνιο, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα πιστοποίησε ότι έχει χάσει πολλά από τα στοιχεία (φρεσκάδα, πάθος, τελείωμα φάσεων, συγκέντρωση) που την έκαναν να ξεχωρίζει στο μεγαλύτερο κομμάτι των αγώνων του πρώτου γύρου. Το γρήγορο και ποιοτικό ποδόσφαιρο, τα πολλά γκολ, αντικαταστάθηκαν από το άγχος να τελειώσει το ματς και από αβίαστα λάθη των ποδοσφαιριστών του απέναντι στην Κέρκυρα, που είναι πολύ βελτιωμένη.

ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΒΙΤΟΛΟ

Η μόνη σταθερά του Παναθηναϊκού είναι το σκοράρισμα του Σεμπάστιαν Λέτο με κοντινό πλασέ, ο οποίος έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, μετά την ασίστ του Κλέιτον στο 24′. Το χρυσό γκολ για τους Πράσινους βέβαια ξεκίνησε από πάσα του Βιτόλο στον βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό η οποία βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας.

Ο Βίκτορ Βιτόλο ήταν η αποκάλυψη του χθεσινού αγώνα. Εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά βοήθησε και με τις πάσες του την επίθεση.

Αυτός και ο Μάτε Σιμάο βοήθησαν πολύ το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, το οποίο είχε νέα πρόσωπα (Καντέ, Μπίερσμιρ), αναγκαστικά.

Πολύ καλός όσο είχε δυνάμεις ο Μαυρίας που έπαιξε αριστερά στα χαφ. Τόσο οι απώλειες των Μπουμσόγνκ, Σαριέγκι όσο και των Κατσουράνη (τιμωρημένος), Κουίνσι (ανέτοιμος) δεν αποτελούν δικαιολογία για τον Παναθηναϊκό. Ρισκάρισε ο Φερέιρα με τον Καρνέζη αντί του Καπίνο.

Ο Καρνέζης τα πήγε καλά είχε μία καλή απόκρουση σε γυριστό σουτ του Μαρτίν στο 33′ (αδράνεια άμυνας και ειδικά Καντέ), όμως απέφυγε τις εξόδους – κακώς κάποιες φορές. Η Κέρκυρα έπαιξε με δύο επιθετικούς (Μαρτίν και Ιωάννου), κατάφερε να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας (πολύ καλός ο Σακελλαρίου), περισσότερες τελικές από ό,τι ο ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο (5-6, συνολικά οι ομάδες είχαν από 10), όμως δεν είχε καθαρό μυαλό.

ευκαιριεσ

Στο τέλος του αγώνα είχε δύο φάουλ σε καλές θέσεις (το δεύτερο δώρο του διαιτητή Θάνου), όμως δεν τα εκμεταλλεύτηκε.

Ειδικά το δεύτερο ο Γκουστάβο το πέταξε στα σκουπίδια (σουτ ψηλά άουτ), ενώ μέσα στην περιοχή ήταν οι ψηλοί Μαρτίν και Τσίγκας!

Στο 57′ ο Ζέκα που έφυγε από θέση οφσάιντ πλασάρισε, όμως ο Βένζελ έκοψε με τάκλιν και σταμάτησε την μπάλα με τον αγκώνα! Κίτρινες: Γραμμόζης, Μαϊστόροβιτς, Βιτόλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπίερσμιρ, Σιμάο, Ζέκα (82′ Καραγκούνης), Μαυρίας (61′ Μαρίνος), Βιτόλο, Κλέιτον (68′ Ρούντολφ), Λέτο.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βένζελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (60′ Καλαντζής), Γιάντσης (77′ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου, Μαρτίν.