Oπως επεσήμανε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, χθες στα Πηγάδια έγινε παιχνίδι τακτικής από τους δύο προπονητές, οι οποίοι είχαν δώσει μεγαλύτερο βάρος στην άμυνά τους παρά στην επίθεση. Ετσι εξηγείται το 0-0, αλλά και το ότι δημιουργήθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στα καρέ των δύο ομάδων.

Ο Λάσλο Μπόλονι συνεχίζει να ψάχνει την ταυτότητα του ΠΑΟΚ μετά την φυγή των Κοντρέρας, Αρίας και Βιεϊρίνια. Χθες ενώ στην άμυνα και το κέντρο τα πράγματα δεν παρουσίασαν μεγάλες αλλαγές, πέρα από τον Σνάουτσνερ που αγωνίστηκε στα δεξιά αντί του Ετο και του Τσιρίλο που επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Μαλεζά, στην επίθεση, λόγω του τραυματισμού του Γεωργιάδη, ο Σαλπιγγίδης πήγε στα αριστερά και ο Φωτάκης έπαιξε στα δεξιά. Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν διστακτικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσει τον Ρομπέρ, όμως ο γάλλος μεσοεπιθετικός στα περίπου πέντε λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε στον προπονητή του ότι αξίζει μια θέση στην 11άδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι διστακτικές στο να ρισκάρουν, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή στο κέντρο του γηπέδου, δίχως όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Βιβιανί. Οι γηπεδούχοι αναλώθηκαν σε ένα αμυντικό παιχνίδι, προσπαθώντας κυρίως να χαλάσουν το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, παρά να φτιάξουν το δικό τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε την εστία του Γλύκου, δίχως να καταφέρει να κάνει κάτι σημαντικό. Την καλύτερη ευκαιρία της, τη δημιούργησε στο 70′ με τον Βλαχοδήμο να βγάζει τον Μαρσελίνιο σε καλή θέση, το σουτ του οποίου όμως κατέληξε ελάχιστα άουτ. Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, είχε μια καλή στιγμή με τον Σαλπιγγίδη στο 83′ ο οποίος πέρασε τους Μπέρτο και Ντάνι, πριν του αλλοιώσει του σουτ μέσα από την περιοχή ο Νταρμπιόν, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρομπέρ έβγαλε δύο σέντρες που θα μπορούσαν να καταλήξουν γκολ, με τον Γιάννου να είναι παραλήπτης της πρώτης και τον Αθανασιάδη της δεύτερης.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Αυτά που μας έλειψαν σήμερα ήταν το να ζητήσουν οι επιθετικοί μας την μπάλα έξω από την περιοχή και να πασάρουμε στην κατάλληλη στιγμή», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Λάσλο Μπόλονι και συνέχισε: «Ηρθαμε με στόχο να μη χάσουμε κι αν μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου η ισοπαλία μπορεί να αποδειχθεί καλό αποτέλεσμα αν τη συνδυάσουμε με νίκη στο παιχνίδι που έρχεται με αντίπαλο τον Εργοτέλη».

«Ηταν δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα καλό παιχνίδι από τακτικής πλευράς», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και συνέχισε: «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Στο δεύτερο ήμασταν εμείς καλύτεροι. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν την αμυντική τους λειτουργία. Ηταν φανερό ότι όποια ομάδα έβαζε γκολ θα είχε μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη». Ολοκληρώνοντας ο προπονητής της Ξάνθης, εξέφρασε το παράπονό του για τη μικρή προσέλευση του κόσμου συγκριτικά με τη βαθμολογική θέση της ομάδας.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Εντιμάρ, Μπέρτος, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς. Διαιτητής ήταν ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Βαθμοί 8 με άριστα το 10.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (76′ Νταρμπιόν), Μαρκόφσκι (89′ Καζάκης), Πόι, Ντάνι, Μάνταλος (65′ Βλαχοδήμος).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ιβιτς (63′ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης.