Με το γκολ του Πιπίνη στο 34′ ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Παναιτωλικού το Σάββατο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό αλλά χωρίς να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Μπλάζιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ανοικτό, οι όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων όμως για κάτι καλό τελείωσαν στο 69′ όταν τραυματίστηκε ο Γιώργος Θεοδωρίδης (είχε μπει στο παιχνίδι ένα λεπτό νωρίτερα) και αποχώρησε στο 72′ αφήνοντας τον Παναιτωλικό με 10 παίκτες, αφού ο Μπάμπης Τεννές είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. «Ηταν μια σπουδαία νίκη. Είχαμε ανάγκη να πάρουμε το παιχνίδι» τόνισε ο Σάκης Τσιώλης. Και συνέχισε: «Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα για την αμυντική λειτουργία της, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα. Μαζί με το αποτέλεσμα, ευχάριστη ήταν και η παρουσία των Αργυρόπουλου και Κουρμπέλη. Κάναμε επιπολαιότητες μετά το 70′. Πρέπει να μας προβληματίσει η επιθετική συμπεριφορά μας προς το τέλος του αγώνα. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Τα μεγάλα παιχνίδια όμως καθιερώνουν την ψυχολογία».

Ο Μπάμπης Τεννές δήλωσε: «Μέχρι το 70′ που παίζαμε 11 εναντίον 11 νομίζω ότι ήταν ένα ματς χωρίς φάσεις, χωρίς να απειλούνται οι δύο ομάδες. Ο Αστέρας προηγήθηκε από μια φάση όπου στάθηκε τυχερός. Μετά το 70′ άνοιξε το ματς και δώσαμε χώρους στον Αστέρα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από την ομάδα μου. Είχαμε πολλά προβλήματα πριν από το ματς αλλά και κατά τη διάρκειά του και χάσαμε. Συγχαρητήρια και στον Αστέρα για τη δίκαιη νίκη του».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Τσαμπούρης (46′ Ναβάρο), Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης (78′ λ.τ. Φορμίκα), Μπρέσκα, Χουανίτο, Αργυρόπουλος, Ράγιος, Ούσερο (70′ Λαδάκης), Περόνε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Σιόντης (46′ Μουμίν), Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Παλαιολόγος, Καμαρά, Μητρόπουλος, Ρότσα, Κούσας, Μπουμάλ (46′ Καραμαλίκης), Πασάς (68′ Θεοδωρίδης).