H επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά κι επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα.

Το τριήμερο αυτό θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 10 μποφόρ.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Από το πρωί της Παρασκευής παγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Στον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης, απογορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αιδηψό-Αρκίτσα και από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη και καλό θα είναι οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπου Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πτώση του υδράργυρου

Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει απότομα από βορρά προς νότο, ενώ το πρωί και τη νύχτα της Κυριακής θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τα χιόνια, οι βροχές, οι νεφώσεις και οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ειδικότερα, βροχοπτώσεις θα έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Επίσης, οι έντονοι ΒΔ άνεμοι θα πλήξουν περισσότερο το Ιόνιο πέλαγος.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη, αλλά με διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών.