Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πάνο Μπεγλίτη, το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε έως αργά τη νύχτα αποφάσισε ομόφωνα να συγκληθεί εκ νέου στις 12 Ιανουαρίου.

Τότε θα παρουσιαστεί εισήγηση για τη γενικότερη πορεία του Κινήματος, εν όψει των εθνικών εκλογών, και για τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση θα κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Αν στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασιστεί ότι η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά από τις εθνικές εκλογές, το Σώμα θα αποφασίσει και την ακολουθητέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη υποψήφιου πρωθυπουργού.

Αν όμως το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει ότι η εκλογή προέδρου του Κινήματος θα γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές, τότε ο πρόεδρος που θα αναδειχθεί θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το σχέδιο της εισήγησης θα γίνει από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και από τον γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Έξαρχο με τη βοήθεια του Πολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της ΚΟ, ώστε, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, να αποτυπωθούν και να συντεθούν ολοκληρωμένα οι απόψεις εν όψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπεγλίτης παραδέχτηκε την ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι υπήρξε κοινή θέση για ολόπλευρη συμβολή στην προσπάθεια της παράταξης για τον εκλογικό αγώνα.