Αντιδράσεις για το νέο βαθμολόγιο υπάρχουν στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν υποβληθεί ενστάσεις από εκπαιδευτικούς για μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων κατάταξής τους στους νέους βαθμούς. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί και ενστάσεις κατά του περιεχομένου των σχετικών διατάξεων.
Ειδικότερα, υποστηρίζουν πως μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών χάνει μισθολογικά κλιμάκια – πρόκειται για ενδιάμεσα κλιμάκια βάσει του χρόνου υπηρεσίας μεταξύ της προαγωγής από τον ένα βαθμό στον άλλο – καθώς ο πλεονάζων χρόνος προϋπηρεσίας που απομένει μετά την κατάταξη σε βαθμό θα ληφθεί υπόψη μετά το 2012.
Αγκάθι αποτελεί και η περίπτωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τους οποίους δεν λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους ως αναπληρωτών και κατατάσσονται στον κατώτερο βαθμό.
Οι καθυστερήσεις θα πλήξουν ωστόσο και τους ίδιους τους εργαζομένους που θα υποστούν μειώσεις μισθών – τη συντριπτική πλειονότητα δηλαδή των απασχολούμενων στο Δημόσιο – καθώς θα πρέπει οι περικοπές να εφαρμοστούν αναδρομικά και μάλιστα από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και ετέθη σε ισχύ το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από