Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων άρχισε το Νοέμβριο και στον «κουμπαρά» του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος  έσπευσαν να καταθέσουν 500.000 δολάρια ο συνιδρυτής του google Σεργκέϊ Μπριν και η σύζυγός του, Αννα Βοζίσκι.

Από το 2003, χρονιά που το Wikimedia αναζήτησε πόρους απευθυνόμενο στους επισκέπτες των ιστοσελίδων του, το ύψος των δωρεών αυξάνεται διαρκώς.

«Το μοντέλο που λανσάραμε για τον τρόπο λειτουργίας μας πάει πολύ καλά», δήλωσε ο διευθύνων Σου Γκάρντνερ, ο οποίος συμπλήρωσε πως «οι χρήστες της Wikipedia δίνουν τον οβολό τους προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη της εγκυκλοπαίδειάς μας».

Το ίδρυμα Wikimedia διαχειρίζεται, εκτός από την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, και το ηλεκτρονικό λεξικό Wiktionary και την ηλεκτρονική βιβλιόθηκη με παιδαγωγικά βιβλία Wikibooks.

Έχει περισσότερα από 470 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, και στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας του έχει καταφέρει - όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων - να είναι η πιο σημαντική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με περισσότερα απο 20 εκατομμύρια άρθρα, σε 282 γλώσσες.