ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Γαλλία, που ανακλήθηκε στην Αγκυρα στις 23 Δεκεμβρίου μετά την ψήφιση από τους γάλλους βουλευτές νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, θα επιστρέψει στο Παρίσι για να προσπαθήσει να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Γερουσία. Αυτό δήλωσε τούρκος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ο όμιλος Mediapubli, ο οποίος εκδίδει την αριστερή ισπανική εφημερίδα «El Publico», κήρυξε χθες στάση πληρωμών κυρίως λόγω της «ενταθείσας διαφημιστικής κρίσης» στον τομέα του Τύπου. Αυτό ανακοίνωσε η εφημερίδα μέσω του ιστοτόπου της. Για να δικαιολογήσει την απόφασή της η «El Publico» αναφέρεται επίσης «στις δυσκολίες πρόσβασης σε νέες χρηματοδοτήσεις», οι οποίες θα επέτρεπαν «να διασφαλισθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών».
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Οι επικεφαλής διαπραγματευτές των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων συναντήθηκαν χθες στο Αμμάν για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπο για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Ο Ισραηλινός Γιτζάκ Μόλτσο και ο Παλαιστίνιος Σαέμπ Ερεκάτ συνάντησαν αξιωματούχους του Κουαρτέτου και στη συνέχεια αντάλλαξαν απόψεις για την ασφάλεια, τα σύνορα και το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος.
ΙΡΑΝ
Η πρώην βουλευτής Φαζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχη για «διάδοση προπαγανδιστικών απόψεων» κατά του καθεστώτος. Το Επαναστατικό Δικαστήριο της Τεχεράνης την καταδίκασε ακόμη να απόσχει από οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από