Σε κρύο ντους υπέβαλε τους Μπλαουγκράνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα το οποίο λήγει τον Ιούνιο.

«Δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Αν το είχα κάνει, θα το γνώριζε ήδη ο πρόεδρος», δήλωσε χθες ο 41χρονος προπονητής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αποψινού αγώνα με την Οσασούνα για το Κύπελλο.

Παρατηρώντας ότι προκλήθηκε αναταραχή στο ακροατήριο ο Γκουαρντιόλα πρόσθεσε χαμογελώντας: «Ηρεμήστε, ξέρω τι κάνω».

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης της νέας συμφωνίας έχει φουντώσει τη φημολογία που καλλιεργείται στη Μαδρίτη ότι ο Γκουαρντιόλα θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς για έναν χρόνο ώστε να ξεκουραστεί ή θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Μπάρτσα Σάντρο Ροσέλ θεωρεί τον Αργεντινό Μαρσέλο Μπιέλσα τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γκουαρντιόλα. Υστερα από έντονες πιέσεις των δημοσιογράφων να σχολιάσει τις φήμες για τον Μπιέλσα, ο προπονητής της Μπάρτσα είπε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για τις ικανότητες του προπονητή της Μπιλμπάο. «Ξέρετε τη γνώμη μου για τον Μπιέλσα. Οι ικανότητές του είναι αναμφισβήτητες», τόνισε πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα και αυξάνοντας την ανασφάλεια στη Βαρκελώνη.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Μπιέλσα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φημολογούμενη μετακίνησή του. «Δεν μιλάω για υποθετικές καταστάσεις», είπε ενοχλημένος.

Κορυφαίος πλέιμεϊκερ του ποδοσφαίρου για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν αναδείχτηκε στο μεταξύ ο Τσάβι από την Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο εγκέφαλος της Μπάρτσα συγκέντρωσε 232 πόντους έναντι 147 του Μέσι και 110 του Ινιέστα.

Σε συνέντευξή του στον αλγερινό Τύπο ο Τσάβι υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να αποδείξει ότι το ταλέντο είναι σημαντικότερο από τη φυσική δύναμη. «Η επιδίωξή μου στον αγωνιστικό χώρο στηρίχθηκε στην αντίληψη του παιχνιδιού. Ξέρω προτού πάρω την μπάλα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μου».