Συνήθως είναι οι σπουδαίες επιτυχίες αυτές που έχουν ονοματεπώνυμο. Για τη χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΚ, όμως, ο λόγος δεν είναι αποκλειστικά η μέτρια έως κακή εικόνα της γηπεδούχου αλλά και η ανικανότητα των Μπέλεκ και Σιαλμά.

Για την ΑΕΚ, το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν η Δόξα παρουσιάστηκε μουδιασμένη και με πολλά κενά στο κέντρο της άμυνάς της. Τότε, ο Μπέλεκ δύο φορές στο πρώτο 15λεπτο και στη συνέχεια ο Σιαλμάς (24′, 27′ και 42′) έχασαν καταπληκτικές ευκαιρίες να πετύχουν γκολ. Οταν αυτές τις ευκαιρίες δεν μπορείς να τις εκμεταλλευτείς, στο τέλος κάνεις τον σταυρό σου που πήρες έστω και την ισοπαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάκης Κατσαβάκης βλέποντας την ανικανότητα των παικτών της ΑΕΚ άπλωσε τους παίκτες του στο γήπεδο. Ετσι, οι φιλοξενούμενοι άφησαν το ταμπούρι του πρώτου μέρους και κινήθηκαν απειλητικά προς την εστία του Κωνσταντόπουλου. Ο τελευταίος είπε όχι στο Βάντερσον στο 62′ και στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Σοϊλέδης, ο Τριποτσέρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του έλληνας γκολκίπερ στη σημαντικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Ο Κωστένογλου προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα με τον Λεονάρντο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Βραζιλιάνος φάνηκε ανέτοιμος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ηταν εκτός φάσεων και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ΑΕΚ. Εκτός τόπου και χρόνου, ο προκλητικός Γκερέιρο.

Εν κατακλείδι, αυτούς τους (απλήρωτους) παίκτες έχει η ΑΕΚ, αυτό το ποδόσφαιρο (μέτριο τις περισσότερες φορές) μπορεί να παίξει, αυτά τα αποτελέσματα έχει και θα συνεχίσει να έχει.

Οσο και να φαίνεται παράξενο, στην ΑΕΚ το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στα διοικητικά, από τα οποία εξαρτάται άμεσα η οικονομική της επιβίωση.

Ετσι για την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων ορίστηκε η νέα συνάντηση της διοίκησης της ΠΑΕ με τον Βασίλη Ξενιάδη, στην οποία αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν και κατά πόσον το ενδιαφέρον του φερόμενου ως επενδυτή έχει βάση ή πρόκειται για φούσκα.

«Δικαιούμασταν τη νίκη. Κάναμε τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ που πετύχαμε δεν ήταν οφσάιντ και κακώς ακυρώθηκε. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας», είπε ο Νίκος Κωστένογλου. Επίσης παραδέχτηκε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, τόνισε όμως ότι αυτά δεν μπορεί να τα επικαλείται κανείς έπειτα από ένα κακό αποτέλεσμα.

«Θέλαμε να πιέσουμε την ΑΕΚ για να την αγχώσουμε. Και θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το κακό αποτέλεσμα, αν η κατάληξη της μπάλας δεν ήταν στο δοκάρι στη φάση με τον Τριποτσέρη», επισήμανε από την πλευρά του ο Νίκος Κωστένογλου.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κάλα, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς (76′ Καφές), Ρίκκα, Μάκος (55′ Γκερέιρο), Αργυρίου, Γεωργέας, Κλωναρίδης (46′ Λεονάρντο).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Ρούτσης (90′ Τοπούζης), Αραβίδης, Βίτορ Λίμα, Σικαλιάς (80′ Στεργιανός), Αμπουμπακάρι (35′ Κούμπρογλου), Σοϊλέδης.