ΜΕΞΙΚΟ

Πάνω από 12.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο μέσα στο 2011 στο Μεξικό σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ρεφόρμα», ο απολογισμός αυτός ανεβάζει σε περισσότερα από 50.000 τον αριθμό των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος από την έναρξη της επιχείρησης των Αρχών κατά των εμπόρων ναρκωτικών, τον Δεκέμβριο του 2006.

ΚΙΝΑ

Ο τελευταίος ιός της γρίπης των πτηνών, από τον οποίο έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος οδηγός λεωφορείου στην πόλη Σενζέν της Νότιας Κίνας, δεν μεταδίδεται ακόμη μεταξύ των ανθρώπων. Σύμφωνα με το τοπικό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Ελεγχο των Ασθενειών, ο ιός είναι κατά 90% παρόμοιος με άλλους ιούς Η5Ν1 που εντοπίστηκαν στο παρελθόν σε πάπιες στη χώρα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο γερμανός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ τηλεφώνησε τον περασμένο μήνα στον διευθυντή της εφημερίδας «Μπιλντ» και τον απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν η εφημερίδα δημοσιεύσει την πληροφορία ότι έλαβε στεγαστικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βουλφ κάλεσε εκ νέου ύστερα από μερικές ημέρες και ζήτησε συγγνώμη για το ύφος και τον τόνο της παρέμβασής του.

ΗΠΑ

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά τέσσερις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ με βόμβες μολότοφ στη συνοικία Κουίνς εναντίον ενός τζαμιού, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν 75 άνθρωποι, ενός ινδουιστικού τόπου λατρείας, ενός καταστήματος και ενός σπιτιού.