Κρας τεστ για τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του αποτελεί το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Λεβαδειακό. Οχι βέβαια λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά διότι ο πρόεδρος του Δικεφάλου, που πλέον αμφισβητείται έντονα για τις κινήσεις του από μια μεγάλη μερίδα των οπαδών, θα βρεθεί απέναντι στους φιλάθλους, έχοντας δώσει ήδη την ελευθέρας στον Κοντρέρας και ευρισκόμενος σε διαπραγματεύσεις με τη Βόλφσμπουργκ για την πώληση του Βιεϊρίνια.

Ολα αυτά ο Θόδωρος Ζαγοράκης τα έχει προαναγγείλει και έχει εξηγήσει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν προκειμένου να επιβιώσει η ΠΑΕ, η οποία κινδυνεύει από την ΟΥΕΦΑ με κυρώσεις. Τα εξήγησαν και ο Βρύζας με τον Κωνσταντινίδη την περασμένη Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Το θέμα είναι αν εισακούστηκαν και πόσοι από τους φιλάθλους που τα άκουσαν έχουν κατανοήσει τους κινδύνους που υπάρχουν.

Ο Βιεϊρίνια βρίσκεται με το ένα πόδι στη Βόλφσμπουργκ. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται με τους Γερμανούς το τελικό ποσό της πώλησης του Πορτογάλου, ρίχνοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μια πρόταση που υπάρχει από την Ιταλία. Ο ίδιος ο Βιεϊρίνια προτιμά τη Γερμανία από την Ιταλία και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία στην υπόθεση. Εξάλλου, ήδη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αρνηθεί προτάσεις πώλησής του στη Ρωσία, επειδή ο παίκτης δεν ήθελε να αγωνιστεί εκεί. Τώρα που βρέθηκε η χρυσή τομή όσον αφορά την ομάδα όπου θα παραχωρηθεί, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι είτε με τέσσερα εκατομμύρια που δίνει η Βόλφσμπουργκ είτε με τεσσεράμισι που θέλει ο ΠΑΟΚ, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονταν αλλά ούτε και διαψεύδονταν χθες από τον Δικέφαλο, έφεραν τον Βιεϊρίνια να βρίσκεται μαζί με τον Βρύζα στη Γερμανία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Το πρωί πάντως ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός προπονήθηκε κανονικά υπό τις οδηγίες του Λάσλο Μπόλονι, όμως στο εσωτερικό δίτερμα που διοργανώθηκε προκειμένου να δοκιμαστεί η 11άδα που θα αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι, στα άκρα αγωνίστηκαν οι Γεωργιάδης και Σαλπιγγίδης, ενώ και στο κέντρο της άμυνας άρχισε να δοκιμάζεται και ο Κατσικάς.

Οσον αφορά τον Κοντρέρας, ο χιλιανός αμυντικός αναχωρεί την Πέμπτη για την πατρίδα του και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κόλο Κόλο. Προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία του χάρισε στον ΠΑΟΚ γύρω στις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ υπέγραψε διακανονισμό για το υπόλοιπο των χρημάτων που τού οφείλεται (δόσεις μέχρι το καλοκαίρι).

Ο Λάσλο Μπόλονι είναι ενημερωμένος για τις κινήσεις της διοίκησης όσον αφορά την αποχώρηση των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, καθώς και αυτή που έπεται, με τον Σαλπιγγίδη να περιμένει κάποια καλή πρόταση για να αποχωρήσει από την Τούμπα. Ηδη έχει προετοιμάσει το έδαφος με την είσοδο μικρών σε ηλικία παικτών στην ενδεκάδα.

Το ερώτημα που γεννάται από τις χθεσινές αποδεσμεύσεις αναμένεται να απαντηθεί αύριο και αφορά την αντιμετώπιση των φιλάθλων προς τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τις κινήσεις που γίνονται. Κινήσεις που, όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, είναι απαραίτητο να γίνουν προκειμένου να καταστεί οικονομικά βιώσιμη η εταιρεία. Αν το αποτέλεσμα στο παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού είναι νικηφόρο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση όμως δεν αποκλείεται να έχουμε λαϊκά δικαστήρια έξω από την Τούμπα.