Βία, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, επιχορηγήσεις και αυτοδιοίκητο, είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής με τις ηγεσίες ΕΠΟ, Superleague, Football League, εκπροσώπων ΠΑΕ, διαιτητών και άλλων εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο.
Ο ΓΓΑ κάλεσε όλους τους παραπάνω στις 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό χώρο.
Από την πλευρά της Πολιτείας θεωρείται πως στο θέμα της βίας έχει γίνει σημαντική πρόοδος - με εξαίρεση όσα διαδραματίστηκαν με τον Καλόπουλο και στο ματς Κυπέλλου της Καλαμάτας με την ΑΕΚ - και τα φαινόμενα έχουν μειωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Αντιθέτως, στον τομέα της απονομής δικαιοσύνης υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις, αφού οι άνθρωποι της ΓΓΑ θεωρούν ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας (εξαιρετικά αυστηρός) δεν εφαρμόζεται κατά γράμμα.
Από την πλευρά των σωματείων κυρίαρχο θέμα είναι η μη καταβολή από την πλευρά της Πολιτείας των χρημάτων της επιχορήγησης, ενώ ΕΠΟ, Superleague και Football League αναμένεται να θέσουν εκ νέου το ζήτημα της διακοπής των χορηγικών προγραμμάτων που έχουν με τον ΟΠΑΠ.
Τέλος, τα άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου - έχει κατατεθεί στη Βουλή - για τα οποία η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι έρχονται σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη θέμα αιχμής και αντιπαράθεσης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από