Τετραήμερη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν από χθες και μέχρι την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι γιατροί του ΙΚΑ ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων έχουν προχωρήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι τα προγραμματισμένα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μην μειωθεί περαιτέρω το ιατρικό μισθολόγιο, που έχει ήδη περικοπεί κατά 35%.

Οι ιδιώτες γιατροί από την πλευρά τους ζητούν την αναστολή της λειτουργίας του ενιαίου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ), καθώς και να καταβάλει ο ΟΠΑΔ τα 350 εκατ. ευρώ που οφείλει σε όσους είναι συμβεβλημένοι μαζί του.

Εν τω μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία και σήμερα, ενώ από αύριο οι ασφαλισμένοι ανεξαρτήτως Ταμείου θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους στα φαρμακεία και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. Επισημαίνουν, δε, ότι πλέον πολλές φαρμακοβιομηχανίες δεν δέχονται πίστωση και τους ζητούν να πληρώνουν επιτόπου τα φάρμακα που τους δίνουν, γεγονός το οποίο τους δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατηγόρησε χθες τους φαρμακοποιούς για τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας πως υπάρχει σκοπιμότητα, δηλαδή να μη λειτουργήσει ο Ενιαίος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από