H Subaru ανακοίνωσε επίσημα το λανσάρισμα του νέου XV. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο crossover μοντέλο με μήκος 4,45 μέτρα, ενώ το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος αγγίζει τα 22 εκατοστά. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από τις έντονες καμπύλες του – ιδιαίτερα στο πίσω τμήμα – ενώ για να τονιστεί ακόμη περισσότερο ο off-road χαρακτήρας του, το αμάξωμα έχει ενισχυθεί με τα γνώριμα φουσκωμένα φτερά, τις «αγριεμένες» ζάντες κ.ά.

Κάτω από το καπό του θα υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες 3ης γενιάς boxer. Το μικρότερο μοτέρ θα είναι 1,6 λίτρων και θα αποδίδει 114 ίππους. Η μέση κατανάλωσή του δεν θα ξεπερνά – σύμφωνα με το εργοστάσιο – τα 6,5 λίτρα. Το μεγαλύτερο μοτέρ των 2 λίτρων θα αποδίδει 150 ίππους με κατανάλωση 6,9 λίτρα/100 χλμ. Το ντίζελ θα αποδίδει 147 ίππους.

Θα ενισχύονται με σύστημα start&stop, με στόχο το μεγάλο SUV να κινείται πιο οικονομικά. Ολα τα μοτέρ θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT. Ο βασικός του εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, σύστημα ευστάθειας, κλιματισμό και ηχοσύστημα.

Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από το μικρό σπορ τιμόνι με τα ευανάγνωστα όργανα, ενώ ο χώρος αποσκευών θα είναι τεράστιος και θα προσφέρει την κλασική αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στην κεντρική κονσόλα θα ξεχωρίζει μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων η οποία θα είναι έγχρωμη. Το νέο μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο.