Η γαλλική εταιρεία Iguana Yachts - που ειδικεύεται στον τομέα κατασκευής ταχύπλοων σκαφών - έφτιαξε ένα σκάφος που μπορεί να κινείται τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά!
Πρόκειται για το Iguana 29, το οποίο θα απαλλάξει τον ιδιοκτήτη του από το αυτοκίνητο για να πηγαίνει από το εξοχικό στην προβλήτα. Το μυστικό της επιτυχίας του ταχυπλόου, μήκους 8,6 μέτρων, είναι ότι διαθέτει στην καρίνα του ερπύστριες της Caterpillar, οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να κινείται και στη στεριά όπως ένα αυτοκίνητο ή μάλλον μια μπουλντόζα!
Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές μόνο στη θάλασσα (αγγίζει τους 35 κόμβους, δηλαδή περίπου 65 χλμ./ώρα) χάρη στον κινητήρα των 300 ίππων. Οταν βγει στη στεριά μπορεί να κινηθεί πιο αργά (έως και 8 χλμ./ώρα) αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα κολλήσετε πουθενά, ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες παραλίες με πολλή αμμουδιά! Η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει πολύ σύντομα στην παραγωγή το Iguana 29.
Απλώς, η τιμή του που ξεπερνά τα... 225.000 ευρώ μάλλον θα βάλει σε σκέψεις τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ