ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Μακότο Χιράτα, ένα πρώην μέλος της ιαπωνικής αίρεσης Αούμ Σινρικίο η οποία επιτέθηκε το 1995 με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν 6.000, παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Η Αστυνομία του Μπαχρέιν έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης εναντίον εκατοντάδων σιιτών νεαρών που διαδήλωσαν χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός 15χρονου κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, 40 και πλέον άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη 14η Φεβρουαρίου σε διαδηλώσεις.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Δεκαπεντάχρονη Αφγανή βασανίστηκε βάρβαρα, ξυλοκοπήθηκε και κλειδώθηκε σε μια τουαλέτα από την οικογένεια του συζύγου της διότι αρνήθηκε να εκπορνευτεί. H Σαχάρ Γκιουλ, που νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο στην Καμπούλ, φέρει ακόμα ουλές και μώλωπες, ενώ το ένα μάτι της είναι πρησμένο και κλειστό επτά ημέρες μετά τη διάσωσή της. Οταν εντοπίστηκε σε ένα σπίτι στην επαρχία Μπάγλαν, στο Βόρειο Αφγανιστάν, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

ΝΙΓΗΡΙΑ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Νιγηρία σε συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων Εζα και Εζίλο. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης σε τμήματα της χώρας λόγω ενός κύματος επιθέσεων από την ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χάραμ.

ΣΥΡΙΑ

Οι δύο μεγαλύτερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης υπέγραψαν συμφωνία στο Κάιρο για την εγκαθίδρυση δημοκρατίας μετά την πτώση του καθεστώτος Ασαντ.