Ενας άγνωστος Κορεάτης, ο Γι Ντονγκ Γον, με γκολ που πέτυχε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από θέση οφσάιντ χάρισε τη νίκη στη Σάντερλαντ με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, επαναφέροντας ταυτόχρονα το χαμόγελο στα χείλη του Αλεξ Φέργκιουσον, τον οποίο την ημέρα των 70ών γενεθλίων του, στην εκπνοή του 2011, οι παίκτες της Γιουνάιτεντ τον κέρασαν πικρή ήττα από την Μπλάκμπερν (3-2).

Η Πρέμιερ Λιγκ θύμισε στο τελευταίο διήμερο το απρόβλεπτο αγγλικό πρωτάθλημα των προηγούμενων δεκαετιών, αφού εντός έδρας ήττα υπέστη επίσης η Τσέλσι από την Αστον Βίλα με 3-1, εν μέσω αποδοκιμασιών, ενώ η Τότεναμ έμεινε στο 1-1 με τη Σουόνσι.

Η μόνη κερδισμένη ήταν η Αρσεναλ που με γκολ του Φαν Πέρσι νίκησε 1-0 την ΚΠΡ και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση.

Ενα από τα πιο περίεργα εικοσιτετράωρα των τελευταίων χρόνων έζησε ο Αλεξ Φέργκιουσον στην τελευταία ημέρα του 2011.

Αφού έστειλε στην εξέδρα τον Γουέιν Ρούνι γιατί δείπνησε σε εστιατόριο με τη σύζυγό του Κολίν και τους συμπαίκτες του Τζόνι Εβανς και Ντάρον Γκίμπσον τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στον πάγκο των γηπεδούχων του Ολντ Τράφορντ για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη.

Και ενώ ένα γήπεδο τραγουδούσε «happy birthday» για τα 70ά του γενέθλια, ήρθε η ήττα με 3-2 από την Μπλάκμπερν έπειτα από γκάφες του τερματοφύλακα Ντε Χέα.

Ο Φέργκιουσον, πιο κόκκινος από ποτέ, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «καταστροφή» και παραδέχτηκε ότι ήταν κάτι που δεν το περίμενε.

Το αγκάθι στα πλευρά του ωστόσο έχει ονοματεπώνυμο: «Γουέιν Ρούνι».

Ο άγγλος σούπερ σταρ διέρρευσε προς τον Τύπο ότι αισθάνεται αδικημένος από την αντιμετώπιση που έχει από τον Φέργκιουσον στο θέμα της τιμωρίας του αλλά και του εξαψήφιου χρηματικού προστίμου που του επέβαλε, ενώ πολλά ταμπλόιντ είναι έτοιμα να ανοίξουν τον χορό των σεναρίων περί αποχώρησης του παίκτη.

Η θέση του Φέργκιουσον είναι ότι ο παίκτης δεν είχε προπονηθεί καλά τις προηγούμενες ημέρες, γι’ αυτό έμεινε εκτός αγώνα.

Στα άλλα παιχνίδια: Γουέστ Μπρομ – Εβερτον 0-1, Μπόλτον – Γουλβς 1-1, Νόριτς – Φούλαμ 1-1, Στόουκ – Γουίγκαν 2-2, Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 3-1.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ 45, Τότεναμ 39 (με ένα ματς λιγότερο).