Τα τελευταία 24ωρα η ΑΕΚ ζει στον αστερισμό του Βασίλη Ξενιάδη. Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι μπορεί άμεσα να καταθέσει τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ παίρνοντας το 20%-22% των μετοχών της ΠΑΕ και στις 4 Φεβρουαρίου που θα γίνει η επόμενη έκτακτη ΓΣ θα οριστεί η μεγάλη ΑΜΚ, έτσι ώστε να καλυφθεί και η αρνητική θέση (18,5 εκατ. ευρώ) της ΠΑΕ και να εξασφαλίσει την αδειοδότηση η ομάδα.
Ο Ξενιάδης φέρεται έτοιμος να βάλει 10 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ προκειμένου να εξασφαλίσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση της ΠΑΕ, τον Σταύρο Αδαμίδη αλλά και τους φίλους της ομάδας είναι το ότι ο κ. Ξενιάδης επιχείρησε και στο παρελθόν να αναμειχθεί στα κοινά του ποδοσφαίρου (μέσω Ηρακλή, Αίαντα Σαλαμίνας, Πανελευσινιακού και Αγροτικού Αστέρα), αλλά χωρίς επιτυχία.
Ο 46χρονος Βασίλης Ξενιάδης εμφανίζεται σίγουρος ότι θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΑΕΚ, όπως όμως ανέφεραν έγκυρες πηγές από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ χθες το βράδυ «κρατάτε μικρό καλάθι».
Στο βιογραφικό του Β. Ξενιάδη αναφέρεται ότι είναι πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που διαθέτει περισσότερες από 50 εταιρείες στον κόσμο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του είναι ποικίλες και κυμαίνονται μεταξύ εμπορίας αγροτικών προϊόντων, επενδυτικής τραπεζικής, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδότησης επιχειρήσεων, μεταφοράς αλληλογραφίας και σε ορυχεία χρυσού.
Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια στη Ρωσία, ναυτικός στόλος από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, καθώς και συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια και την οικοδόμηση.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ ξεκίνησε από χθες την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας (ΟΑΚΑ). Ο Κωστένογλου δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Αραμπατζή, Μανωλά, Καράμπελα και Λυμπερόπουλο, όπως και τον τραυματία Γκούντγιονσεν. Επανέρχεται ύστερα από ένα μήνα απουσίας ο Λεονάρντο.
«Αρχίζει μια καινούργια χρονιά και εύχομαι τα οικονομικά προβλήματα να σταματήσουν να υπάρχουν καθώς οποιαδήποτε παράταση σε αυτά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα.
Θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς οποιοσδήποτε εφησυχασμός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα» τόνισε χθες με δηλώσεις του στο κανάλι Novasports ο Νίκος Κωστένογλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από