Αραγε, θα επιβεβαιωθεί η γνωστή διαφήμιση που κάνει πάταγο;

Το «αγαπούλα, πούλα», μοιάζει να είναι το σλόγκαν της εποχής. Η UEFA δεν το λέει ξεκάθαρα, αλλά σαφέστατα δίνει το στίγμα πως οι ΠΑΕ πρέπει να βελτιώσουν τα οικονομικά τους και δεν μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους. Αυτό, σε πολύ ελεύθερη ανάγνωση μεταφράζεται ως εντολή να «ξεφορτώσουν».

Ο ΠΑΟΚ, πολύ ωμά είναι αλήθεια, την περασμένη Παρασκευή και μέσω των κ.κ. Βρύζα, Κωνσταντινίδη, παραδέχθηκε το προφανές. Στον Βιεϊρίνια μπήκε πωλητήριο. Οποια ομάδα μπορεί να δώσει ένα σεβαστό ποσό για τον Πορτογάλο και έχει τη σύμφωνη γνώμη του επιθετικού, τον αποκτά με συνοπτικές διαδικασίες και σε συσκευασία δώρου. Φυσικά, τα περί 10 ή 12 εκατ. ευρώ, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ νοιάζεται κυρίως να έρθει πρόταση που θα ικανοποιεί τον άσο και να μην αναγκαστεί να συζητήσει ένα φημολογούμενο ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό.

Στο Λιμάνι, πάλι, οι διαρροές για αποσυμφόρηση του ρόστερ συνεχίζονται. Το πρώτο μήνυμα ήταν πως δεν θα γίνουν μεταγραφές για τα μάτια του κόσμου. Αρα, δεν πρόκειται να αποκτηθεί κανείς, παρά μόνο αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό. Κατ’ αντιστοιχία, ο Ολυμπιακός δεν θα αρνηθεί να παραχωρήσει παίκτη του, τον Ράφικ Τζιμπούρ, ας πούμε, αρκεί να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής που να… φυσά το χρήμα. Γιατί ο επιθετικός από την Αλγερία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ. Ας σημειωθεί πάντως ότι η πίεση δεν είναι και τρομερή, με δεδομένο ότι στον Ολυμπιακό προσμένουν και έσοδα από το Europa League. Η ΑΕΚ πάντως δεν αναμένει τίποτα το ιδιαίτερο και θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Μανωλά, κυρίως για να τον δεσμεύσει και να μπορεί να τον παραχωρήσει στο μέλλον. Οπως και ο ΠΑΟ κινητοποιήθηκε με το φλερτ Νίνη – Πάρμα, γιατί κινδυνεύει να χάσει τον νεαρό χωρίς να εισπράξει κάποιο ποσό. Ενώ σίγουρα δεν θα έλεγε «όχι» σε πρόταση που θα κάλυπτε κάποιες από τις τρύπες του ταμείου. Για τον Νίνη ή για οποιονδήποτε άλλο νεαρό παίκτη του.