Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος με μία ασυνήθιστη κίνηση εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ άφησε αιχμές για «πόλεμο» που γίνεται στον Πρωθυπουργό.

Ο Κάρολος Παπούλιας, σε συνομιλία που είχε – μπροστά στις κάμερες – με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το τέλος της καθιερωμένης τελετής υποβολής ευχών για το νέο έτος από την πολιτική, στρατιωτική, θρησκευτική και δικαστική ηγεσία, έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί ελπίδα για τον τόπο κι ότι έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας του κόσμου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται ότι «με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός», σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιων μέσων ενημέρωσης. «Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μη γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, σημειώνοντας πως εφόσον ένας «τεχνοκράτης» σαν τον Πρωθυπουργό εμφανίζεται αισιόδοξος, «θα πρέπει αυτήν την αισιοδοξία να τη συμμεριστούμε». Παραδέχτηκε ότι λόγω του εύρους των συμμετεχόντων η κυβέρνηση έχει δυσκολίες, αλλά σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών απέφυγε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κ. Παπούλιας είχε τονίσει τη σημασία της συναίνεσης όλων των δυνάμεων, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι εγγυητής της. Χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, βήμα, ωστόσο, το οποίο, όπως ανέφερε, «δεν πρέπει να μείνει μετέωρο». «Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή, με αφόρητες συνέπειες ειδικά για τους αδύναμους», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι το 2012 είναι κρίσιμη χρονιά, αφού «είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά».