Στο μεταξύ ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε την εκλογή νέου προέδρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της άμεσης σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και έκτακτου συνεδρίου με ρητή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο στον Γιώργο Παπανδρέου για στάση που μπορεί να ερμηνεύεται έτσι και αλλιώς και να καλλιεργεί την αγωνία και τη σύγχυση στη βάση μας», είπε. Παράλληλα (σε συνέντευξή του στη «Real News»), τάχθηκε κατά της διαρχίας γιατί, όπως υποστήριξε, «καλλιεργεί την πόλωση και τον φατριασμό».
Τη θέση του κατά της διαρχίας επαναβεβαίωσε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»), δηλώνοντας ότι «η διαρχία είναι σύμφωνο σιωπής πάνω σε συντρίμμια». Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου «καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μπορεί ορισμένοι να βολεύονται από το ροκάνισμα του χρόνου, αλλά αυτό μόνο μεγαλύτερη ζημιά προκαλεί στο κίνημα, στο κόμμα μας και στη δημοκρατική παράταξη (...). Ο κίνδυνος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η διάσπαση αλλά η συρρίκνωση της κοινωνικής και εκλογικής του επιρροής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από