Χριστουγεννιάτικο δώρο στην Κέρκυρα έκανε ο ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, μένοντας στο 0-0 με τους Φαίακες. Μέτρια η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που είχε πάντως ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Γκαλίνοβιτς.

Ο ΟΦΗ ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να βρει τους κατάλληλους χώρους ώστε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Κέρκυρας. Η τελευταία με πολύ καλή αμυντική λειτουργία προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον ΟΦΗ με τον Σουμπίνιο στο 17′. Η ομάδα της Κρήτης είχε κακή κυκλοφορία με τους Βερόν, Σίσιτς, Παπουλή να μην μπορούν να προσαρμοσθούν στις ανάγκες του αγώνα. Ετσι, κάθε άλλο παρά αδικαιολόγητες ήταν οι μουρμούρες στην εξέδρα.

Στην επανάληψη ο γηπεδούχος ΟΦΗ είχε διάθεση αλλά φαινόταν ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Στο 54′ η Κέρκυρα απείλησε για πρώτη φορά με τον Λόβιν, τη στιγμή που ο Βαγγέλη Μάντζιος ένιωθε απελπιστικά μόνος στην επίθεση, αφού η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν ούτε μέσω… ταχυδρομείου.

Οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία με Σουμπίνιο και Βερόν στο 66′, ενώ η Κέρκυρα με 11 παίκτες κάτω απο την σέντρα κατάφερε να πάρει εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας.

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια, και σήμερα δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα. Πλέον κοιτάμε το ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή την Πέμπτη» είπε ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Χάβι Γκράθια τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικός βαθμός για εμάς. Χρειαζόμαστε καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια».

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος (83′ Μπούρμπος), Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βερόν (76′ Χόρχε Λόπες), Κάλαϊτζιτς, Σουμπίνιο, Σίσιτς (67′ Καμπάνταης), Παπουλής, Μάντζιος.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Μίχος, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Λόβιν(60′ Καλατζής), Ιωάννου (74′ Μαζνόφ), Τσίγκας (85′ Χαμπλ).