Αν και όλο και συχνότερα γίνονται αναφορές στους χουντικούς δεσμούς στελεχών του ΛΑΟΣ, στη δίνη του κυκλώνα έχει βρεθεί από την ημέρα της υπουργοποίησής του ο Μάκης Βορίδης. Για το ακραίο παρελθόν του, άλλωστε, δεν έχουν λείψει τα συντροφικά μαχαιρώματα και από τον ίδιο τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε σπεύσει να απολογηθεί λέγοντας: «Ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει. Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια κ.λπ. Λέω για φαντάσου, ξαφνικά, κάποιο «καλό παιδί» από τη ΝΔ ή από την ομάδα του Τσίπρα να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Και μετά να τρέχω να εξηγώ». («Εθνος», 23/10/2006).

Ο Γ. Καρατζαφέρης αναφερόταν στο διάσημο πλέον περιστατικό με το αυτοσχέδιο τσεκούρι που έχει στιγματίσει τον σημερινό υπουργό Μεταφορών. Ως γενικός γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ (μέχρι το 1990), του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, ο Μ. Βορίδης είχε πρωταγωνιστήσει σε επίθεση επενιτών κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων τον Μάιο του 1985 (το περιστατικό και το όνομά του αναφέρονται και στο σχετικό πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» της 13ης Μαΐου του 1985).

Το επεισόδιο είχαν καταγγείλει όλες οι φοιτητικές παρατάξεις. Πάντως, η ΔΑΠ Νομικής είχε διαγράψει νωρίτερα τον Μ. Βορίδη για «φασιστική δράση».