ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Παρά τις απουσίες η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πήρε τη νίκη με τέρματα των Σασιασβίλι και Κατσικοκέρη.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα βγήκαν σε καλό για τον Εργοτέλη, καθώς ο Κατσικοκέρης έβαλε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα, ενώ και οι Γιαλούσης – Σαρρής που αγωνίστηκαν στο βασικό σχήμα ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους. Επιθετικά ανύπαρκτη ήταν η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης.

Η κρητική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, μόλις στο 8ο λεπτό (Σασιασβίλι), με τους φιλοξενουμένους να χάνουν εξαιρετική ευκαιρία στο 13′ με τον Κουσέρο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 20′ με τους γηπεδούχους να φορτσάρουν πάλι στο τελευταίο 10λεπτο του α’ μέρους και να κάνουν το 2-0 με τον Κατσικοκέρη (37′).

Η Τρίπολη ξεκίνησε στην επανάληψη με ακόμη έναν επιθετικό (Εγκόν) προκειμένου να ρισκάρει. Στο 60′ πέρασε στο παιχνίδι και ο Ροζέριο για τους φιλοξενουμένους, που απέκτησαν την πρωτοβουλία, αλλά στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους ο Μπρέσκα (81′) νικήθηκε από τον νεαρό Καβουσάκη.

«Κερδίσαμε καθαρά και δίκαια, χωρίς να παίξουμε πολύ καλά. Οι συνθήκες που ζούμε στην ομάδα δεν μας επιτρέπουν να παίζουμε όπως μπορούμε. Δεν είναι ο Εργοτέλης αυτός, μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Ο διαιτητής βέβαια είχε διαφορετική άποψη και δεν ήθελε να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε, έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στην έδρα μας με τον Παναιτωλικό και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη» είπε ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Οράσιο Γκονσάλβες επεσήμανε: «Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη και υπάρχει περίπτωση πέναλτι στην αρχή. Δεν αντιδράσαμε σωστά στα σημεία του αγώνα όπου δεχτήκαμε πίεση. Θεωρώ πάντα ότι το δίκαιο είναι με τον νικητή και από τη στιγμή που υπάρχει νικητής στο παιχνίδι είναι δίκαιος. Εγώ είμαι προπονητής μεταβατικής περιόδου, μέχρι να βρεθεί άλλος προπονητής».