Το ζητούμενο, ωστόσο, για τους Ερυθρόλευκους είναι αν θα είναι έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά ο Φράνκο Κοστάντσο.

Ο αργεντινός γκολκίπερ κρέμασε σε ένα ακόμα παιχνίδι την ομάδα του, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλει να προωθήσει τον Μπάλαζ Μέγιερι στη θέση του βασικού: «Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι αλλαγή τερματοφύλακα. Πρέπει να είμαι δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε μία καλή απόκρουση. Στο πρώτο γκολ που δεχτήκαμε δεν ήταν καλός αλλά δεν πρέπει να κρίνουμε τους παίκτες από μια στιγμή, από ένα λάθος».

Τι έκανε ο Κοστάντσο στον αγώνα με τον ΟΦΗ; Θα έπρεπε να είχε καθαρίσει τη φάση (74′) στο ύψος της μικρής περιοχής. Ευθύνη φέρει και ο Μαρκάνο, ο οποίος νικήθηκε στον αέρα από τον Μάντζιο, ωστόσο το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού για την αποτυχημένη έξοδο.

Και στη φάση της ισοφάρισης του ΟΦΗ, ο Κοστάντσο έμεινε κολλημένος κάτω από την εστία του. Σε πολλά παιχνίδια οι τερματοφύλακες με την απόδοσή τους δίνουν βαθμούς στην ομάδα τους. Ο Κοστάντσο φαίνεται ότι είναι καλός στην αφαίρεση, και όχι στην πρόσθεση.

Αν ο 31χρονος τερματοφύλακας συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου γκολκίπερ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο βάσκος τεχνικός χτύπησε χθες καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του ενόψει της αναμέτρησης με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Ο 47χρονος κόουτς έκανε παρατηρήσεις για τις στημένες φάσεις, ζητώντας μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και αποτελεσματικότητα από τους παίκτες του.

Ο Βαλβέρδε γνωρίζει τι περιμένει την ομάδα του στο Ντόρτμουντ: «Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Η αντίπαλός μας θα τα παίξει όλα για όλα. Εμείς θα πάμε να απολαύσουμε το παιχνίδι, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Τζιμπούρ μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ είχε ενόχληση στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο, ωστόσο θα δώσει το «παρών» στο «Βεστφάλεν». Χθες ήταν καλά και θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Λίγο πιο πίσω θα κινούνται οι Μιραλάς (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά), Ιμπαγάσα (στον άξονα). Ρόλο αμυντικών χαφ θα αναλάβουν οι Ορμπάιθ, Μοντέστο ή Φέισα. Την αμυντική γραμμή θα πλαισιώσουν οι Κοστάντσο, Τοροσίδης (Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα ταξιδεύσει σήμερα (10.30) με πτήση τσάρτερ για το Ντόρτμουντ. Ο Βαλβέρδε επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές: Κοστάντσο, Μέγερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Μοντέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Οι εκτός αποστολής Γκρμπιτς, Ζαραδούκας, Δασκαλάκης, Χαβίτο, Μόνχε, Βαλεριάνος, Γέστε, Φουστέρ θα βρεθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να ακολουθήσουν τα προγράμματά τους.

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο «Βεστφάλεν» τη συμπαράσταση περίπου 3.000 οπαδών του. Στο Ντόρτμουντ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο ρώσος Βλαντισλάφ Μπεζμπόροντοφ. Ο 38χρονος ρέφερι έχει κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής.