Όλα συνέβησαν σχεδόν με την έναρξη και ενώ το σκορ στο πρώτο σετ ήταν 2-1. Εκείνη την ώρα εισέβαλε μία ομάδα κουκουλοφόρων στο παρκέ (χωρίς διακριτικά) και εκσφενδόνισαν πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο είχαν μαζί τους, στους 150 περίπου οπαδούς του Παναθηναικού.

Στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί του Μαρκόπουλου,μεταξύ των οποίων γύρω στα 250 παιδιά από τις ακαδημίες αλλά και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μπήκαν στη «μάχη».

Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη κάτι που επέτρεψε τις μάχες σώμα με σώμα και η σύρραξη γενικεύτηκε.

Με την άφιξη των ΜΑΤ, έπεσαν και δακρυγόνα, ενώ λειτούργησε και η πυρασφάλεια με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Ετσι, το ματς διακόπηκε οριστικά, αφού και το παρκέ ήταν γεμάτο από πέτρες και ξύλα, ενώ η ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Οι πρώτοι που φυγαδεύτηκαν ήταν ορισμένα μικρά παιδιά από τις ακαδημίες του Μαρκόπουλου που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Ανακοίνωση, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Μαρκόπουλου, εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το βόλεϊ γυναικών γίνεται στόχος θρασύδειλων φασιστοειδών. Χτύπησαν με οργανωμένο σχέδιο, ένα γήπεδο, γεμάτο μικρά παιδιά, χωρίς καμία ηθική αναστολή.

Ευτυχώς τα χειρότερα απεφεύχθησαν. Η μεταφερόμενη βία, από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, στο χώρο των άλλων αθλημάτων, είναι φαινόμενο που ανήκει στο κοινό έγκλημα και στις συμμορίες που παρασιτούν στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων, κυρίως, ομάδων.

Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό είναι διαρκής. Οι Ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων, σε συνεργασία με την αστυνομία και την πολιτεία, θα πάρουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη ενός φαινομένου που εκ των πραγμάτων υπάρχει όσο η βία εξουδετερώνεται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα».