Σε έναν δικό τους κόσμο φαίνεται πως ζουν κάποιες ΠΑΕ. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το πλάνο του μέλλοντος, όταν καλά καλά αμφισβητείται το παρόν.

Στον Παναθηναϊκό πετούν στα σύννεφα και με τα χρήματα από το πιθανό ντιλ σκέφτονται τρανταχτές μεταγραφές. Σε μια χώρα που καταρρέει, ακούγονται ονόματα με κασέ απίστευτα, ονόματα της πρώτης γραμμής στο διεθνές ποδόσφαιρο. Τι να πεις! Οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν.

Εκτός από τους Πράσινους, σχέδια ακριβά καταστρώνουν και άλλες ομάδες. Στον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, το σκάουτινγκ συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν με την προοπτική να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές χρήσιμοι και να εμπλουτίσουν το ρόστερ. Θυμίζουμε ότι πολλάκις στο παρελθόν οι «κατάσκοποι» που εδρεύουν στον Ρέντη ξεψάχνισαν αρκετές αγορές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν αποκτήθηκε κανένας και μόνο με προτάσεις ατζέντηδων έγιναν αγορές. Τι άλλαξε τώρα; Γιατί και το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε Σέρβους και τους ψάχνουμε, ενώ αρκετοί πιτσιρικάδες αναζητούν τον δρόμο για την πρώτη ομάδα. Εκτός αν το ζητούμενο σχετίζεται με μια προσπάθεια να φέρουν παίκτες κάτω των 20 ετών με την προοπτική να τους πουλήσουν αργότερα.

Στον ΠΑΟΚ, η ίδια ιστορία. Ο Μπόλονι ζητάει παίκτες, βλέπει στόχους, γοητεύεται ή απογοητεύεται. Ο άνθρωπος όμως είναι ξεκάθαρος, το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Εδώ, φυσικά, τίθεται το ερώτημα: όταν οι περισσότεροι παίκτες είναι απλήρωτοι, πώς μπορεί να γίνεται κουβέντα για μεταγραφές; Πώς, στ’ αλήθεια, θα κοιτάξουν στα μάτια τους ποδοσφαιριστές στους οποίους χρωστούν αρκετά δεδουλευμένα;

Είναι καιρός να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Οι καταχρεωμένες ομάδες, αυτές που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αναζητούν χορηγούς και δάνεια, δεν μπορούν να κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Τουλάχιστον όχι προτού τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, προτού μαζέψουν τα άθλια οικονομικά τους.