Με τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών να έχουν κριθεί οριστικά – Φέτελ και Red Bull οι κάτοχοι των αντίστοιχων τίτλων για το 2011 – το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στη δεύτερη θέση των οδηγών, αλλά και την οριστική κατάταξη στους κατασκευαστές, αφού από την τελευταία θα κριθεί πόσα λεφτά θα βάλει κάθε ομάδα στο ταμείο της στο τέλος του Νοέμβρη.

Για τη δεύτερη θέση των οδηγών παλεύουν οι Μπάτον, Αλόνσο, Γουέμπερ και Χάμιλτον. Για λογαριασμό του τελευταίου, ο πατέρας του Αντονι Χάμιλτον δήλωσε πως ο γιος του «έχει αλλάξει τα πάντα, τον τρόπο που ζει και την αγάπη του για το μηχανοκίνητο σπορ» και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχετε δει τον Χάμιλτον, τώρα βλέπετε τον νεαρό Χάμιλτον, ο καινούργιος έρχεται».

Το πρώτο γκραν πρι της Ινδίας είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, έπειτα από αυτόν της Μόντσα, στον οποίο οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να υπάρχει διπλή ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών DRS.

«Η πίστα έχει ενδιαφέρουσες στροφές, υπάρχουν μερικές μεγάλες ευθείες με κάποιες φουρκέτες. Ομως προς το τέλος του γύρου, η πίστα έχει περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς ο μέσος όρος ταχύτητας είναι υψηλός, με αλλαγή στην κατεύθυνση», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Τζένσον Μπάτον.

Ο αγώνας στο Νέο Δελχί έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ομάδα της Force India, η οποία διανύει φέτος την καλύτερη χρονιά της στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 (βρίσκεται στην 6η θέση με τους Σούτιλ και Ντι Ρέστα) και ευελπιστεί σε μια πολύ καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της.

Πάντως οι Ινδοί, κάθε άλλο παρά… φανατικοί δείχνουν με τη Φόρμουλα 1. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως μέχρι τα μέσα της εβδομάδας είχαν μείνει απούλητα περί τα 40.000 εισιτήρια, από τα 120.000 που έχουν τυπωθεί για τον αγώνα της Κυριακής.

«Εχουμε πουλήσει περίπου 80.000 εισιτήρια, που είναι ένας ενθαρρυντικός αριθμός, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που η Φόρμουλα 1 επισκέπτεται τη χώρα μας. Σίγουρα θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν είχε πουληθεί το 90% των εισιτηρίων», ανέφερε εκπρόσωπος της πίστας.

Οι οδηγοί θα πρέπει να διανύσουν 60 γύρους στην πίστα του Νέου Δελχί. Η πίστα έχει μήκος 5,125 χλμ.