«Η ημέρα παραβίασης των υποσχέσεων» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας «Χαντελσμπλάτ» σε σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρεται στη Σύνοδο Κορυφής. Η εφημερίδα γράφει: «Το κούρεμα του χρέους έρχεται, όπως ακριβώς και το Ταμείο Διάσωσης με τη σούπερ μόχλευση: οι επικεφαλείς κρατών και κυβερνήσεων συναντώνται για να παραβιάσουν όλες τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στο εκλογικό σώμα, στους επενδυτές και στις τράπεζες».

Στο ρεπορτάζ του περιοδικού «Σπίγκελ», που αφορά την ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για τη διεύρυνση του Ταμείου Διάσωσης, αναφέρεται ότι ο «φόβος μπροστά στον γκρεμό υποχρέωσε (τους γερμανούς βουλευτές) σε ενότητα. Οι συνέπειες των μέτρων εκτάκτου ανάγκης δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν.

Η συντηρητική εφημερίδα «Ντι Βελτ» επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ της ότι οι συνήθως πρόθυμοι για τηλεοπτικές δηλώσεις γερμανοί βουλευτές αυτή τη φορά απέφυγαν τις κάμερες που ήταν στημένες έξω από τη γερμανική Βουλή.

Τις προηγούμενες εβδομάδες μερικοί εκπρόσωποι του λαού – υπογραμμίζει η εφημερίδα – δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν στους εκλογείς τους με ποια εργαλεία θα «μεγαλώνει» το Ταμείο Διάσωσης.