Ο λόγος που δεν άναψαν το πράσινο φως στην επενδυτική εταιρεία Arboris Capital ήταν για να μην δώσουν πάτημα αποχώρησης στην πλευρά του σαουδάραβα επενδυτή. Ωστόσο, έδωσαν άδεια στη διοικούσα επιτροπή να κάνει συζητήσεις με την εταιρεία αυτή η οποία έχει τη βάση της στο Αμπου Ντάμπι, ώστε να διερευνήσει τους όρους πιθανής συνεργασίας. Υστερα από αυτή την προεργασία, η απόφαση για την Arboris Capital θα ληφθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της 4ης Νοεμβρίου το οποίο θα διαδεχθεί τη Γενική Συνέλευση που θα έχει γίνει την ίδια μέρα το πρωί. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του πριγκιπικού ενδιαφέροντος για τα ηνία της ΠΑΕ.

«ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ»!

Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος παρουσιάζεται για τη συμφωνία ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, ο οποίος μάλιστα τις τελευταίες μέρες υποστηρίζει ότι αποτελεί και συνεταίρο (στο θέμα του ΠΑΟ) του Αλ Σαούντ. Οπως υποστηρίζει σήμερα το μεσημέρι θα έχουν στα χέρια τους από το υπουργείο Εξωτερικών το επίσημο έγγραφο με το γνήσιον της υπογραφής, το πληρεξούσιο του Αλ Σαούντ. «Υπήρχε ένα πρόβλημα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο ξεπεράστηκε χθες. Σήμερα το έγγραφο θα είναι στα χέρια μας και είμαστε στη διάθεση των δικηγόρων του Βαρδινογιάννη να υπογράψουμε. Είχα πει ότι αν έδιναν έγκριση στην Arboris τα μέλη του ΔΣ θα ισοδυναμούσε με casus belli (αιτία πολέμου)». Και κατέληξε: «Θα κάνουμε παρέλαση με υπογεγραμμένο το συμφωνητικό»!

ΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ

Το τελικό ΜoU που έχει δοθεί στους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη έχει δύο όρους, τους οποίους έχει θέσει η πλευρά του πρίγκιπα. Οροι που, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν αποδεκτοί.

1. Να μη διαχειριστεί το τωρινό ΔΣ της ΠΑΕ τα 15 εκατ. ευρώ που θα μπουν από τον Σαουδάραβα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

2. Ο οικονομικός έλεγχος που θα διενεργηθεί στην ΠΑΕ να έχει διάρκεια ώς τις 16 Νοεμβρίου.

Την αισιοδοξία του Τσάκα πάντως δεν συμμερίζονται πολλά μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, ωστόσο δεν θέλουν να γίνουν αυτοί οι λόγος να αποχωρήσει! Μάλιστα, όπως έλεγε κάποιο μέλος στη συνεδρίαση, «στον ΠΑΟΚ έλεγε τότε ο Τσάκας ότι πούλησαν τον Βενετίδη και χάλασε η δουλειά». Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι είχαν άγνοια για το θέμα του Αλ Σαούντ, με τον Γόντικα να λέει κάποια στιγμή «ό,τι ξέρετε ξέρω» και άλλα μέλη να προσθέτουν: «Ο,τι διαβάζουμε»! Γι’ αυτό ζητήθηκε στο επόμενο ΔΣ να παραστεί κάποιος από τους δικηγόρους του Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του Γ. Βαρδινογιάννη υπογραμμίστηκε για άλλη μία φορά (όχι στο ΔΣ, αφού δεν εκπροσωπείται) ότι δεν έχει μιλήσει ή συναντηθεί με τον πρίγκιπα. Οι παλαίμαχοι πάντως και άλλα μέλη του ΔΣ ήταν ενοχλημένοι με κάποιες κουβέντες του Τσάκα σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο πρόεδρος ζήτησε δύο μπουτίκ που ανήκουν στην greenteam να περάσουν στην ΠΑΕ και σε αντάλλαγμα να μην πληρωθούν δύο ενοίκια για την Παιανία. Ωστόσο δεν πάρθηκε απόφαση για αυτό το θέμα.