Η πίστωση χρόνου που ζήτησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μπορεί προπονητικά να είναι απόλυτα κατανοητή, αλλά δυστυχώς για τους φίλους του Ολυμπιακού η υπομονή έχει εξαντληθεί όλα αυτά τα χρόνια και εύκολα απογοητεύονται.

Βγάζοντας ενδεχομένως και βιαστικά συμπεράσματα, ως προς το σύνολό τους, για μια ομάδα που είναι δεδομένο πως τουλάχιστον στην Ευρώπη φέτος δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στον βαθμό που θα την οδηγήσει στο φάιναλ φορ.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι λογικό όταν είδε ξαφνικά το καλοκαίρι να χτίζεται η ομάδα πάλι από την αρχή να γνωρίζει καλά πως χρειάζεται χρόνος για να δέσει ένα σύνολο νέων παικτών, τόσο σε ηλικία όσο και σε πρόσωπα.

Η αλήθεια είναι πως η απουσία του Κέιλιν Λούκας περιορίζει στην παρούσα φάση τις εναλλακτικές λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού. Και μπορεί να μη φαίνεται στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου (εκτός Παναθηναϊκού) αλλά κάνει… μπαμ στα ματς της Ευρώπης. Γι’ αυτό και γίνεται αγώνας δρόμου μήπως και ο παίκτης μπορέσει να δώσει το «παρών» στο αυριανό ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε.

Αλλωστε γι’ αυτόν τον λόγο ο κόουτς είχε πάρει μαζί του στην Ισπανία τον Λούκας, προκειμένου να συνεχίσει να προπονείται με την ομάδα.