Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τολμάει. Δίνει τόπο στα νιάτα, θυμίζοντας πολύ τον Βίκτορ Μουνιόθ, που τον Ιανουάριο του 2007 είχε εμφανίσει βασικό τον 16 χρονών και 9 μηνών σε ματς εναντίον του Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ. Ο πορτογάλος προπονητής καταφέρνει μέσω των προπονήσεων να ετοιμάζει κατάλληλα αυτά τα παιδιά για να αντέξουν στην πίεση και τους στηρίζει ακόμη και αν πάει κάτι στραβά. Βέβαια και οι δύο αυτοί 17χρονοι αποδεικνύουν συνεχώς ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, έχοντας βλέψεις όχι να παραμείνουν ταλέντα, αλλά να φτάσουν ψηλά. Και φυσικά, δεν είναι οι μόνοι καθώς στην Παιανία, όπως αυτά τα παιδιά ήθελαν να γίνουν Νίνηδες, έτσι υπάρχουν κι άλλα που επιθυμούν να βαδίσουν στα χνάρια τους, γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Ο ΚΑΠΙΝΟ

Κανείς δεν περίμενε ότι ο γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1994 Στέφανος Καπίνο θα γινόταν βασικός εν μια νυκτί! Ασφαλώς ο πανύψηλος κίπερ έδειχνε εξαιρετικά στοιχεία στις προπονήσεις, έμοιαζε να προετοιμάζεται για το μέλλον, ωστόσο ήταν 4ος κίπερ στον ΠΑΟ. Ο Τζόρβας πουλήθηκε, ο Κοτσόλης τραυματίστηκε και ο Καρνέζης αποβλήθηκε μόλις στο 3′ και στα υπόλοιπα 87′ και τις καθυστερήσεις στο ματς με τον Ατρόμητο την εστία των Πρασίνων προστάτευσε ο Καπίνο. Εσπασε μάλιστα το ρεκόρ του Νικοπολίδη, ο οποίος ήταν ο πιο μικρός σε ηλικία τερματοφύλακας του ΠΑΟ που είχε παίξει στο πρωτάθλημα (19 ετών και 1 μηνός με Αρη). Ο μικρός δέχτηκε ένα γκολ στο Περιστέρι, δύο στην Ξάνθη και κανένα με τον Εργοτέλη. Οι τραυματίες τερματοφύλακες οσονούπω θα είναι έτοιμοι, αλλά άντε να βγει ο Καπίνο από την 11άδα, που από αγωνιστική σε αγωνιστική βελτιώνεται, αποκτάει αυτοπεποίθηση και γουστάρει με αυτό που ζει! Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον έχει αγκαλιάσει και τον χειροκροτεί.

Ο ΜΑΥΡΙΑΣ

Στο 79′ του αγώνα με τον Εργοτέλη ο Φερέιρα έβαλε στο ματς τον Χάρη Μαυρία αντί του Κλέιτον. Δεν είναι η πρώτη φορά: χρησιμοποιεί τον χαφ ως αλλαγή και ποντάρει στα δυνατά πατήματά του, την τεχνική του, τα μαρκαρίσματά του. Μπορεί να μην φαίνεται, ωστόσο ο γεννημένος την 21η Φεβρουαρίου 1994 δεξιός χαφ είναι ικανότατος και στον τομέα της δημιουργίας, όπως έχει δείξει σε προπονήσεις και φιλικά. Εχει εκρηκτικότητα και καλή ντρίπλα. Φέτος έχει μπει ως αλλαγή στα ματς με την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Εργοτέλη, συνολικά δηλαδή έχει παίξει 36 λεπτά. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια 73 λεπτά. Μπορεί να φαίνεται λίγο, όμως σκεφτείτε πόσοι καλοί χαφ υπάρχουν στον ΠΑΟ και την ηλικία του. Ντεμπούτο είχε κάνει στις 20 Οκτωβρίου 2010 στο Τσάμπιονς Λιγκ επί Νιόπλια εναντίον της Ρούμπιν Καζάν. Από 16 ετών στα βαθιά. Ο ζακυνθινός χαφ, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, ήταν μέσα στους 11 πιο εξελίξιμους παίκτες που αγωνίστηκαν στο Euro 2011 κάτω των 19 ετών. Και για να καταλάβετε τι χαρακτήρας είναι, όταν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΠΑΟ, δίσταζε να το αποκαλύψει στα άλλα παιδιά για να μην νιώσουν άσχημα!

ΕΠΑΦΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Νέες επαφές μεταξύ των δικηγόρων του Γ. Βαρδινογιάννη και του Αλ Σαούντ έγιναν χθες. Δόθηκαν στους δικηγόρους του πρίγκιπα τα πρακτικά γενικών συνελεύσεων και τα στοιχεία που είχε ζητήσει. Ομως δεν έχει φτάσει ακόμη το έγγραφο με το γνήσιον της υπογραφής, ενώ όπως αναφέρει η πλευρά του σαουδάραβα επενδυτή θα φτάσει αύριο, όπου αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές. Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο θα συζητήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Arboris Capital. Θα της ανάψουν το πράσινο φως να βρει επενδυτή; Ο εκπρόσωπος του Αλ Σαούντ Βλάσης Τσάκας υποστήριξε πάντως πως «η συμφωνία δεν πρόκειται να χαλάσει αν παρθεί αυτή η απόφαση. Δεν είναι σωστή για το κύρος του διοικητικού συμβουλίου».