Στον δρόμο που χάραξε η Σούπερ Λίγκα κινείται η Ενωση Β’ – Γ’ Εθνικής, η οποία αποφάσισε χτες την έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ την προσεχή Κυριακή, παρά το γεγονός ότι θα είναι κουτσουρεμένο.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενώπιον των διαφόρων Πειθαρχικών Επιτροπών, η πρεμιέρα θα γίνει με 5 παιχνίδια και όχι 8. Κι αυτό γιατί δεν θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Λάρισας, Πανσερραϊκού (οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας με την οποίο ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας συμπλήρωσαν το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής) και Αγροτικού Αστέρα. Η έφεση του τελευταίου κατά της πρωτόδικης ποινής υποβιβασμού του για τα στημένα συζητείται αύριο.

Η διοίκηση της Φούτμπολ Λιγκ περιμένει μέχρι αύριο ή μεθαύριο τις τελεσίδικες αποφάσεις για Εθνικό Αστέρα, Πιερικό και Επανομή, τα παιχνίδια των οποίων αναμένεται να ορίσει κανονικά στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής. Αν μη τι άλλο, η διοργανώτρια δεν φαίνεται να ανησυχεί μήπως κάποια από τις παραπάνω ομάδες τιμωρηθεί για τη συμμετοχή της στα στημένα.

Εν τω μεταξύ, με μια νέα απόφαση-κόλαφο, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τον Αλέξη Κούγια ενώ τιμώρησε την Παναχαϊκή, για την οποία παραδέχθηκε πως μετείχε σε δωροδοκία, με αφαίρεση 5 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα (η πρωτόδικη απόφαση ήταν υποβιβασμός της ομάδας της Πάτρας).

n Στις 9 Νοεμβρίου θα αρχίσει το Κύπελλο. Θα διεξαχθεί σε οκτώ φάσες και διπλοί αγώνες θα γίνουν μόνο στα ημιτελικά.

n Στις 6 Νοεμβρίου προσδιορίσθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής.