Σε ό,τι αφορά, δε, τη συνεργασία με την γερμανίδα καγκελάριο, στην γραπτή του παρέμβαση,  προσθέτει: «κάνουμε κάποια μικρά βήματα προόδου προς μια κυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, πρέπει, όμως, να δουλέψουμε ακόμη πολύ. Η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ έχει την σχετική επίγνωση και η προσπάθειά της, θα μπορεί να βασισθεί στην ειλικρινή μας συνεργασία». 

Ο κ. Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «η Ιταλία έπραξε και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει όλα όσα είναι προς συμφέρον της Ιταλίας και της Ευρώπης, όλα όσα ανταποκρίνονται στην αίσθηση κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, στο ανακοινωθέν του, τονίζει ότι «ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του χρέους μας, το έλλειμμά μας είναι πιο περιορισμένο από εκείνο των εταίρων μας, θα πετύχουμε τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013. Κανένας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την τρίτη ευρωπαϊκή οικονομία, από αυτή την εξαιρετική χώρα που συμμετείχε στην

ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης και που θεωρεί πολύτιμη την διακρατική συνεργασία, τουλάχιστον, όσο και την υπερήφανη ανεξαρτησία της».

Σήμερα το βράδυ, μετά από το υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αναμένεται να ανακοινωθούν στον τύπο, μερικές, τουλάχιστον, λεπτομέρειες, των νέων μέτρων που εννοεί να λάβει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.  

Στις πιο πιθανές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβάνονται  η αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, η πώληση μεγάλου μέρους της περιουσίας του δημοσίου, η  απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η έγκριση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους φοροοφειλέτες. 

Η Λέγκα του Βορρά, όμως, συνεχίζει να αντιδρά και να απορρίπτει την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, ανακοινώνοντας μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κυβερνητική κρίση, εκτός και αν ο «μίστερ TV», μπορέσει, τελικά, να βασιστεί στην αρωγή, του κεντρώου κόμματος Udc, αποκλειστικά και μόνο για την έγκριση, στην αίθουσα του  κοινοβουλίου,  των συνταξιοδοτικών  μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από