Κούρεψε με την… ψιλή (4-0) ο Παναθηναϊκός τον Εργοτέλη προχθές στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας την τρόικα των Λέτο, Κατσουράνη και Κουίνσι σε μεγάλη βραδιά.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άκουσε να φωνάζουν το όνομά του από την εξέδρα περίπου 15.000 οπαδοί και δικαίως, καθώς έχει κάνει τον Παναθηναϊκό ομάδα! Τι κι αν παίζει χωρίς κανέναν από τους κλασικούς του φορ (Ρούντολφ, Τοτσέ, Πετρόπουλο); Χρησιμοποιεί ένα ευέλικτο σχήμα, που άλλοτε γίνεται 4-4-1-1 και κάποιες φορές 4-4-2 και στηρίζεται στην κυκλοφορία της μπάλας και στις πολλές πάσες, το οποίο είναι αποτελεσματικό. Χαρακτηριστικό ότι το 3-0 που πέτυχε ο Κατσουράνης στο 32′ μέσα στην περιοχή προήλθε από 20 πάσες! Πέντε λεπτά αργότερα ο διαιτητής Μήτσιος διέκοψε το παιχνίδι για 7′ για να κατέβει πανό με αντικυβερνητικό σύνθημα. Νωρίτερα είχαν ακουστεί συνθήματα εναντίον του Πρωθυπουργού.

Ο Παναθηναϊκός κατά μέσο όρο έχει 10 πάσες περισσότερες φέτος στο πρωτάθλημα (83 αντί 73 πέρυσι).

Ο πορτογάλος προπονητής έχει δουλέψει πολύ στις στημένες φάσεις (1-0 Μπουμσόνγκ στο 7′ με δύο κεφαλιές – η πρώτη στο δοκάρι) και για τρίτη φορά φέτος πέτυχε γκολ από κόρνερ. «Για μένα η καθημερινή μου δουλειά αποτελεί μεγάλο πάθος. Στην προπόνηση αυτό που αφήνω να καταλάβουν είναι ότι προπονούνται για τη νίκη» τόνισε ο Φερέιρα.

Ο Λέτο πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας τα 7. Στο 25′ από ασίστ του Κουίνσι έκανε το 2-0 και στο 57′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Χίμπλινγκερ έγραψε το 4-0. Η πάσα-τακουνάκι ήταν του Κατσούρ! «Αυτή η απόδοση του Παναθηναϊκού που την βλέπω ύστερα από καιρό, θα μας έκανε δύσκολα τα πράγματα και καλοί να ήμασταν», παραδέχτηκε ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου, που ήταν απογοητευμένος. Δοκάρι είχε ο Καραγκούνης στο 76′.