Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με οξεία φραστική επίθεση προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στην διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ θέλησε να σταματήσει τις επικρίσεις, όπως και τις υποδείξεις της ηγεσίας της γηραιάς Αλβιώνας προς τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Σαρκοζί είπε στον Κάμερον ότι «αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε (η Βρετανία) να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας».

Σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε σοβαρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών.
 
Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο Κάμερον επέμεινε ότι η «η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες» (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι «προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της
ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους».
 
«Υπάρχει όμως ο κίνδυνος (. . .) προειδοποίησε ο Κάμερον «οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από